Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Политика

Никаква нидерландска забрана за Шенген не е отпаднала

  22.12.2023 23:49
 Никаква нидерландска забрана за Шенген не е отпаднала

ПОЛИТИЦИТЕ НИ – НАЙ-ПЪРВИ ЛЪЖЦИ 

 Никаква нидерландска забрана за Шенген не е отпаднала

.✔Снощи и днес всички български медии, вкл. и „най-сериозните” (например „Капитал”) без изключение, единодушно провъзгласиха новината, че нидерландският парламент се е съгласил с приемането ни в Шенгенското пространство.

✔Президентът Румен Радев, премиерът Николай Денков, вицепремиерката Мария Габриел, министри, водещи родни политици от различни демократични и недемократични партии направиха изявления в тази връзка, приветствайки решението, а някои отправяйки и критики за недостатъчно усилия. 

✔Мастити експерти и коментари ни обясняваха в телевизионни и радиопредавания, в журналистически интервюта величието и значението на този акт почти като финал на епопеята за влизането ни в Шенгенското пространство. 

.ЛЪЖА! Пълна, 100-% лъжа! 

Никакво решение на нидерландският парламент за влизане на България в Шенгенското пространство не е приемано. 

„Предложението на нидерландското правителство за пълно отпадане на пречките за влизане в Шенген изобщо не бе подложено на гласуване, на практика парламентът се съгласи с него, защото не го отхвърли”, обясни пред родни медии високопоставен дипломатически източник. (моя бел.: български), съобщиха някои медии.

И-д-и-о-т-щ-и-н-а! 

За първи път родни политици, медии, експерти и коментатори ни “поучават”, че решение, за което се изисква квалифицирано мнозинство на нидерландския парламент, може да се счита за прието, 

- ако не е било подложено на гласуване; 

- ако мнозинството депутати са били срещу него; 

- и ако никой не е отменил резолюциаята на този парламент от октомври за неприемане на България и Румъния. 

У нас родните политически, експертно-коментаторни и журналистически мисирки може и да го тълкуват така. 

Но в демократична държава, в ЕС, в Нидерландия такова тълкуване е невъзможно. Затова новината за такова благоприятна за нас решение на нидерланския парламент я няма на сайта на парламента им, на сайта на правителстото им, няма я в холандските медии, въпреки че е предмет на оживена обществена дискусия. Няма я и в румънските медии, които иначе непрекъснато дъвчат тази тема, понеже тяхната държава е в тандем с България.

.Нидерландски парламентаристи изумяха, когато научиха как у нас се представят обсъждането снощи в техния парламент. Притесниха се от парещия картоф на нов шумен дипломатически скандал в ЕС и затова отказаха да коментират скандалните твърдения на български политици, медии, експерти.

НИКАКВО СЪГЛАСИЕ НЯМА! 

Случи точно обратното на онова, което се съобщава и тръби у нас. 

✔По време на дебата бе внесена резолюция от създадената едва през лятото партия "Нов обществен договор" - четвърта сила в момента в Нидерландия. Тя подкрепи позицията на Австрия страната ни да бъде допусната в Шенген постепенно и първо само по въздуха. 

✔Партията на Рюте се отметна от предложението на премиера си и гласува за въздушен Шенген по австрийския модел. ✔Предложението получи мнозинство - 59 гласа "за" и 49 "против", но не и квалифицирано (76 гласа), както е необходимо и отпадна. 

✔Друго предложение не беше гласувано. 

Т.е. парламентът на Нидерландия не одобри позицията на нейния премиер Марк Рюте и не гласува отпадане на ветото върху влизането на България в Шенген. 

Затова и тази несъществуваща новина я няма никъде по световните медии освен в българското политическо и медийно пространство. 

За втори път ми се налага в течение на 5 дни да опровергавам фанфарите за Шенген. https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/pfbid02QAtNwVHBPhU4zczNENZnX7cS4noZH32M4xGHxQbmv7oqJQHWzpGUn9bQd5KHdZsel 

Първият път беше, когато Рюте формулира идеята отпадане на забраната. Тогава у нас съобщиха, че е отпаднала, макар че се изискваше парламентарно решение. Сега е вторият път. 

Аман от мисирки-политици, мисирки-медии, мисирки журналисти, мисирки – експерти и коментатори! 

Аман и от лековерно и наивно население, което дори не си представя как у нас се лъже за почти всичко. 

-----------------------

БЕЛЕЖКА: Мълчанието на всички медии, както и на опозицията за действително случилото се доказва, че всички медии и всички партии у нас са под командването на един неявен център. 

Доказва, че свободата на информацията у нас се манипулира поголовно и от всички, за да се води населението като тълпа. 

Ценете свободната, обективна и независима от заповеди журналистика, която ви се дава в този профил!

Григор ЛИЛОВ

Източник - https://www.facebook.com/grigor.lilov/?locale=bg_BG