Враца плюс - вести от Дунав до Балкана

“Враца плюс”- носител на “Златна книга”

Информационна агенция “Враца плюс” бе наградена с отличието “Златна книга”

Отличието "ЗЛАТНА КНИГА" бе връчено от "Съвета на европейската научна и културна общност" на определени институции и личности за принос към развитието на българската култура и наука.
Сред тях е Информационна агенция “Враца плюс”.


На официална среща на 19-ти юли 2011 година, в софийската художествена галерия “Сезони” отличието "ЗЛАТНА КНИГА" - почетна значка с формата на отворена книга, изработена от 24 каратово злато в Монетния двор на България, бе връчено от "Съвета на европейската научна и културна общност" на Информационна агенция “Враца плюс”.

Освен златната значка, отличените получиха и Сертификат на Европейската научна и културна общност, подпечатан със Златен печат.

Сред наградените са Съюза на българските журналисти - за съхранените стари, силни традиции и лидерската позиция сред българската интелигенция; компания "Sia", за филма "Мисия Лондон", Информационна агенция "Враца плюс"- за професионалното използване на високите технологии, Народно Читалище "Димитър Динев 1937"- за активна съвременна културна дейност; Многопрофилна болница - Благоевград ,за динамичност в търсенето и прилагането на новите научни разработки в медицината; иновативната компания Боди -Д, за серия научни разработки в използване на продукти от българската природа в козметиката,

Срещата се състоя под почетното домакинство на Галерия "Сезони" в Дома на културата "Средец"- София.
Наградите бяха връчени от Росица Златанова- председател на Европейската научна и културна общност в България.

„Златна книга” се присъжда от Съвета на европейската научна и културна общност, който е основен департамент в неправителствената организация „Официално представителство на уникалните селища в Европа”.

Отличията се връчват в рамките на проекта „Аплодисменти за България” както на обществено признати представители на българския научен и културен елит, така и на български селища, които притежават уникално културно наследство.

Номинациите се правят от 180 известни български учени и творци с международно признание, които притежават Златни отличия за приноса си към българската наука и култура и от кметове на 156 български градове и села, носители на Отличие за уникално европейско селище, заради древна история и култура.

Носители на отличието „Златна книга” и членове на Съвета на европейската научна област са много видни личности в областта на културата, изкуството, журналистиката и науката, сред които Райна Кабаиванска, Силви Вартан, проф. Андрей Пантев, проф.Георги Чапкънов, проф. Ивайло Мирчев, Христо Мутафчиев, Валя Балканска, проф. Николай Овчаров, проф. Марко Семов, Михаил Белчев, Вили Казасян, проф. Стефан Данаилов и мн. др. Сред отличените институции са редица фолклорни ансамбли, издателства, драматични и оперни театри, университети, училища по изкуствата и други.

“Враца плюс”- носител на “Златна книга”