Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Недялко Йорданов идва във Враца, за да гледа „Убийството на Гонзаго“

  13.03.2024 18:14
Недялко Йорданов идва във Враца, за да гледа „Убийството на Гонзаго“

По покана на Драматично-куклен театър Враца на 26 март във Враца пристига известният български поет, драматург, композитор и режисьор Недялко Йорданов, автор на най-новото премиерно представление на театъра „Убийството на Гонзаго“ с режисьор Пресиян Кузов. Визитата на Недялко Йорданов е свързана специално с посещението на постановката „Убийството на Гонзаго“ на 26 март /вторник/ от 19 ч. в Камерна зала на ДКТ-Враца, където зрителите ще могат да гледат спектакъла заедно с автора. Преди това, от 17 ч., в Регионална библиотека „Христо Ботев“ Недялко Йорданов ще се срещне със своите почитатели, където ще представи новата си стихосбирка със заглавие „Не ми се тръгва“.

Недялко Йорданов е автор на редица стихове, пиеси, песни, романи в стихове и др. Роден е в град Бургас на 18 януари 1940 г. Работи в театъра, киното и телевизията. Награждаван многократно за своите произведения. Пиесата му „Убийството на Гонзаго“ е най-поставяната му пиеса в чужбина, играна в Русия, Естония, Франция, Белгия, Япония и др. Във врачанския театър се поставя за първи път.

Не пропускайте да се срещнете с един от най-вълнуващите гласове на съвременната българска поезия и драматургия и да се потопите в неговия свят на емоции и вълнения.

Местата за спектакъла са ограничени, билети може да намерите на касата на театъра.