Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Софийска фирма благодари на полицията във Враца и Мездра

  09.02.2024 22:06
Софийска фирма благодари на полицията във Враца и Мездра

Софийската фирма „Химбокс“ изпрати благодарствено писмо до полицията във Враца  и  Мездра. Повод за това е предотвратена измамна сделка, с която фирмата е щяла да бъде ощетена с близо 70 хиляди лева.

Ето какъв е текста на благодарственото писмо:

„Уважаеми Господа,

В качеството си на Управител на Химбокс ЕООД бих желала да отправя най-искрена благодарност към служителите на РУ на МВР-Мездра за изключителната им отговорност и професионализъм по време на целият процес от мероприятия и дейности, свързани с разкриването на извършителя на измама, целяща незаконно усвояване на средства по проведена процедура по ЗОП, на стойност 66 666,00 лв.

Изразявам признателността и възхищението си за професионалното отношение, адекватното преценяване на обстоятелствата, бързината на предприетите действия и компетентността на всички служители, които разрешиха създалата се ситуация, след сигнала, който беше подаден от наш служител.

Персонално бих благодарила на:

Г-н Христо Митрински -инспектор в икономическа полиция, за това че прие присърце подаденият от нас сигнал, много бързо вникна в спецификата на създалата се ситуация, прецени най-правилният начин за действие в съответствие с мерките, които трябваше да се предприемат, отчитайки важността на времевият фактор за разкриване и установяване на извършителят.

Г-жа Елена Маздрашка - разследващ полицай, която много професионално вникна в спецификата на подготвяното престъпление, събирайки допълнителна информация, която спомогна за правилното идентифициране на извършителя, неговите мотиви и способи.

Цветомир Драгановски - кмет на с. Горна Кремена, който оказа подкрепа и ни насочи към същността на установеният извършител.

Г-н Красимир Митов - Началник на РУ на МВР-Мездра, за създадената организация и изградените професионални умения на личния състав на управлението.

Специални благодарности на участниците в проведената на 07.02.2024г. операция по претърсване, изземване и установяване на извършителя на престъпление:

Г-н Мирослав Джакеров - Разследващ полицай;

Г-н Любомир Стойчев - Инспектор Икономическа полиция

Г-н Галин Тодоров - Полицейски инспектор;

Г-н Иван Милчев - Младши Полицейски инспектор;

Г-н Дарин Петков - Младши експерт:

В заключение бих желала да изразя цялата си признателност към отношението и труда на всички, които се ангажираха за бързото и безапелационно разрешаване на случая и с адекватните си действия успяха да минимизират загубите ни и да предпазят от погубване на голяма част от доставената стока, собственост на дружеството, което управлявам!

С най-сърдечни пожелания за успехи, здраве и висока разкриваемост!

Елена Димитрова,

Управител на Химбокс ЕОО