Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Враца

Областният управител проведе среща с Христо Павлов

  02.02.2024 22:07
Областният управител  проведе среща с Христо Павлов

Областният управител Надя Донкинска проведе среща с Христо Павлов, директор Симфониета Враца

Изключително богата и разнообразна програма очаква почитателите на Симфониета - Враца през концертен сезон „Зима - пролет 2024“,  стана ясно на проведената  среща между областния управител Надя Донкинска и директорa на културната институция Христо Павлов.

В началото на разговора той отправи благодарност към областния управител за безвъзмездно предоставените от Областна администрация Враца за управление на Министерство на културата шест самостоятелни помещения за нуждите на Симфониета –Враца, където те ще могат да осъществяват репетиционната си дейност.

Христо Павлов сподели, че и този полусезон на Симфониета – Враца е посветен на 100-годишнината от рождението на първата жена диригент в България Радосвета Бояджиева. Тя е създателят и първи диригент на Врачанския симфоничен оркестър, който отбелязва 50 години творческа дейност. По думите му този концертен сезон ще бъде много разнообразен и интересен, но и с много традиционни, класически творби. Едно от нещата, които ще различават този сезон от предишния, е наличието на много гостуващи световни майстори на виолончелото.

 Областният управител Надя Донкинска изрази готовността на Областната администрация да съдейства като институция в подкрепа на Симфониета-Враца и за в бъдеще. Тя пожела много вдъхновение и нови творчески успехи през настоящата година на Симфониета Враца, който под вещото ръководство на маестро Павлов има значителен принос в развитието на културния живот на област Враца.

Последни
Анкета
Доволни ли сте от избора на новия български патриарх?

Резултати