Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Видин

Изложба „Благословен е този, който дарява“ за Регионалния исторически музей във Видин

  23.10.2024 13:58
Изложба „Благословен е този, който дарява“ за Регионалния исторически музей във Видин

Заместник-кметът на община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова бе официален гост на изложба под надслов: „Благословен е този, който дарява“ на Регионалния исторически музей в нашия град. Тя е подредена в сградата на музей „Конака“ в навечерието на духовния празник на Видин – Димитровден.

Борислава Борисова връчи на директора на музея Христина Кирилова поздравителен адрес от името на кмета на общината д-р Цветан Ценков.

„От името на цялото общинско ръководство и лично от свое име Ви поздравявам по случай откриването на изложбата „Благословен е този, който дарява“.

Опазването на културно-историческото ни наследство е от изключителна важност за нашето общество. То има съществено значение и за превръщането на Видин в атрактивна туристическа дестинация и за утвърждаването му като фестивален и културен център както в България, така и на Балканите, и в цяла Европа.

Регионалният исторически музей във Видин има основна роля в този процес, за което използвам възможността да изкажа своята благодарност. Настоящата изложба изразява и признателността ни към дарителите, които с благородните си жестове обогатяват фондовете на музея и подпомагат съхранението на народната памет и предаването й на следващите поколения! На добър час и успех в обществено значимата Ви дейност!“ – се казва в документа.

На откриването на експозицията присъстваха десетки видинчани. „Благодаря на нашите дарители за жеста, който са направили към музея и за това, че всеки от тях се е лишил от част от родовата си памет в името на обществото ни” – каза на откриването на експозицията директорът на музея Христина Кирилова.

23-ма дарители получиха грамоти и плакети „Благодетел на Регионален исторически музей Видин“ на церемония по време на откриването на изложбата. Всеки от тях също благодари за оказаната чест.

Експозицията „Благословен е този, който дарява“ е част от културната програма на общината за отбелязване на Димитровден и може да бъде разгледана в музей Конака до края на годината.

23.10.2024

Последни
Анкета
Ще гласувате ли на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година?

Резултати