Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Премиера на „Полковникът и птиците“ във Врачанския театър

  21.10.2024 13:59
Премиера на „Полковникът и птиците“ във Врачанския театър

Премиера на „Полковникът и птиците“ и богата програма до края на октомври във Врачанския театър

Тази седмица Врачанският драматично-куклен театър представя разнообразна селекция от спектакли за зрители от всички възрасти. Програмата започва с премиера и продължава с гостувания както в други градове, така и с представления за децата в областния град.

На 23 октомври от 19:00 ч. на Голяма сцена ще бъде представена дългоочакваната премиера на „Полковникът и птиците“ от Христо Бойчев, под режисурата на Борис Панкин. Специално за събитието Врачанският театър е поканил президента на Република България Румен Радев, както и самия автор на постановката Христо Бойчев.

На 24 октомври пиратският спектакъл „Пълен напред“ ще гостува в Берковица, обещавайки незабравимо приключение за зрителите.

На 29 октомври Врачанският театър ще зарадва децата от училище СУ "Никола Войводов" в областния град с две представления на постановката „Приказоразказвачи“ – от 14:45 ч. и 15:40 ч.

Същият ден, на 29 октомври, на Голяма сцена ще гостува Видинският театър с премиерния си спектакъл „Убийство в първа класа“.

На 30 октомври трупата на Врачанския театър се отправя на турне в село Марково, Пловдивско, където ще бъде представена комедията „Роклята беглец“.

Програмата на театъра за ноември също обещава множество интересни събития, които ще бъдат обявени скоро.

Последни
Анкета
Ще гласувате ли на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година?

Резултати