Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Видин Спорт

Финален кръг на Републиканския шампионат по Драг Рейсинг за мотори

  20.10.2024 13:18
Финален кръг на Републиканския шампионат по Драг Рейсинг за мотори

Видин е домакин на финалния кръг от Националния шампионат по Драг Рейсинг, който се провежда на пистата, на летището край с. Иново на 19 и 20 октомври. Локацията, която бе нова за шампионата, показа своя потенциал, превръщайки се в ключова дестинация за този спорт в България. Събитието се организира от Професионален спортен клуб „Хела мото спорт“, съвместно с Община Видин.

На официалната церемония по откриване на финалния кръг и закриването на сезона, присъстваха секретарят на Община Видин Емилиян Енчев, областният управител Ани Арутюнян и народният представител Любен Иванов.

Организаторите от „Хела мото спорт“ бяха подготвили благодарствени плакети за кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков за изключителната подкрепа и неоценимия принос към събитието, които бяха приети от Емилиян Енчев.

Секретарят на общината се обърна към всички участници с думите: „Нека адреналинът, който кипи във Вашата кръв, винаги Ви довежда до успешен край, както тук на пистата, така и в живота“. Той им пожела здраве и безаварийно шофиране.

В състезанието участват най-добрите пилоти от България, Румъния, Молдова, Сърбия и Гърция. В надпреварата са включени различни класове мотоциклети: “Stock Bike 600” (SB600), “Pro Bike 600” (PB600), “Super Street Bike” (SSB) и “Pro Stock Bike” (PSB). За любителите на мотоциклетите бяха организирани и класове като “Street bike”, "Moto Index 10", "Moto Index 9.5", "Moto Index 9", "Moto Open" и “Moto 650”.

Освен атрактивните надпревари с мотори, автомобилните фенове имат възможност да тестват възможностите на своите превозни средства в обезопасена среда с измервателна апаратура. Специално за зрителите е подготвена нова атракция – возене в истински дрифт автомобил, което добавя още адреналин към събитието. ????

Община Видин е осигурила необходимите условия за обезопасяване на трасето, както за участниците, така и за зрителите.

Последни
Анкета
Ще гласувате ли на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година?

Резултати