Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура Пегас

Яна Кременска представи новата си стихосбирка „И сея тишина“

  10.10.2024 19:58
Яна Кременска представи новата си стихосбирка „И сея тишина“

На 9 октомври 2024 г., във фоайето на Народно читалище "Развитие-1869"  Враца, Яна Кременска представи новата си стихосбирка „И сея тишина“.

Датата на срещата не бе избрана случайно – Яна Кременска представи своето поетично творение навръх рождения си ден, което придаде още по-личен и топъл заряд на вечерта. Екипът на читалището подготви специална изненада за поетесата, като ѝ поднесе торта. Жестът предизвика усмивки и създаде още по-уютна и семейна атмосфера.

Поетичната вечер продължи с рецитал, изпълнен от самата Яна Кременска и Дани Асенов. С всеки прочетен стих гостите се потопиха в дълбокия, вдъхновяващ свят на нейната поезия, изпълнен с емоционални нюанси и вълнуващи послания.

Стихосбирката „И сея тишина“ съдържа три цикъла: „Селовидения“, „Под носа на сезоните“ и „Сърдечни арести“, като всеки от тях пренася читателя в различни светове. Общото между тях е тихото, но мощно присъствие на тишината – пространство, в което думите оживяват, резонират и оставят траен отпечатък в душите на читателите.

След рецитала, почитатели и приятели на Яна Кременска се включиха в срещата с топли поздрави и получиха автографи, превръщайки събитието в истински празник на поезията и душата.

Последни
Анкета
Ще гласувате ли на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година?

Резултати