Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Здраве

300 жители на област Враца преминаха през изнесен офис на ТЕЛК

  04.10.2024 19:57
300 жители на област Враца преминаха през изнесен офис на ТЕЛК

Областният управител Николай Николов: Изнесеното работно място на Регионалната картотека към ТЕЛК в сградата до МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца значително улеснява гражданите

Това стана ясно по време на проведената съвместна среща на областния управител Николай Николов, главния секретар на РЗИ – Враца Цветелина Страшимирова и директора на дирекция „Медицински надзор“ към РЗИ д-р Алексиева.

Областният управител Николай Николов провери на място дейността по прием на документи за явяване пред ТЕЛК във вече функциониращото изнесено работно място на Регионалната картотека за медицински изследвания /РКМЕ/ в областния град. Офисът е с осигурен достъп и е подходящ за хора с влошено здравословно състояние, в близост до МБАЛ „Христо Ботев“, както и до ТЕЛК- 1 и ТЕЛК-2.

Николай Николов изрази задоволството си, че преместването на офиса дава възможност хората, имащи нужда от документи във връзка с влошеното си състояние, да получават качествени и достъпни услуги, които вече са и дигитализирани.

„Жителите на област Враца трябва да получават адекватна и навременна помощ, а институциите следва да подпомагат тази дейност“, категоричен беше областният управител.

От страна на ръководството на РКМЕ изказаха благодарност за навременните решения като заявиха, че хората, подаващи документи често са с намалени двигателни и физически способности и имат нужда от подходящи условия, достъп и лекарска грижа.

„Благодарим Ви, че по Ваше настояване се реализира и вече две седмици функционира изнесеният офис на РКМЕ. За този период оттук са преминали повече от 300 жители на областта, чиито документи са надлежно изготвени“, категорична беше д-р Алексиева. Тя припомни също, че подаването на документи за явяване пред ТЕЛК продължава да се извършва и в РЗИ – Враца, и в изнесеното работно място на територията на терапевтичния блок на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца, за което има и обособен паркинг.

Областният управител беше категоричен, че решението за създаването на втори офис в близост до многопрофилната болница е адекватно на необходимостта, която имат хората със здравословни проблеми.

Последни
Анкета
Ще гласувате ли на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година?

Резултати