Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Здраве Образование

Откриха академичната учебна година в Медицинския филиал във Враца

  24.09.2024 18:43
Откриха академичната учебна година в Медицинския филиал във Враца

Академичната 2024/2025 г. започва за 430 студенти в специалностите „медицинска сестра“, „акушерка“ и „лекарски асистент“ в Медицинския филиал в областния град.

Тържеството беше открито от директора на филиала доц. Павлинка Добрилова. Тя пожела успех на студентите и благодари за подкрепата, която има учебното заведение по пътя на неговото развитие. Молебен за здраве и благоденствие отслужи Врачанска митрополия.

В словото си, областният управител Николай Николов изрази увереност в отличната подготовка на бъдещите здравни специалисти и подчерта, че тяхната успешна професионална реализация е най-високата оценка за постиженията им.

„Искрено пожелавам на бъдещите медицински сестри, акушерки и лекарски асистенти да изберат да работят и да се реализират в здравните заведения в област Враца, да бъдат удовлетворени с благодарността и уважението на своите пациенти. Професията, която сте избрали е отговорна и аз адмирирам Вашето желание да й се посветите. Нещо повече от воля изискват медицинските грижи - изискват постоянство, труд и много умения“. С тези думи областният управител се обърна към студентите на Филиала.

Николай Николов благодари на академичната общност на Филиал „Проф. д-р Иван Митев“ за всеотдайността, с която вече години наред обучава студенти в едни от най-важните и търсени специалности в здравния сектор.

Приветствия към студентите отправиха д-р Антонио Георгиев и кметът на Враца.

Водосвет за здраве и благополучие отслужиха от Врачанска митрополия.

Тази година прагът на висшето учебно заведение в града прекрачват близо 130 първокурсници, които ще се обучават в направленията „медицинска сестра“, „акушерка“ и „лекарски асистент“.

На церемонията присъстваха още: изпълнителният директор на МБАЛ “Христо Ботев” д-р Кети Ценова, представители на лечебни заведения, преподаватели, студенти и родители.

Последни
Анкета
Ще гласувате ли на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година?

Резултати