Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Образование

Стартира конкурс за детска рисунка “Нарисувай Земята през очите на пчелите”

  19.09.2024 16:12
Стартира конкурс за детска рисунка “Нарисувай Земята през очите на пчелите”

Конкурсът се организира с подкрепата на издателство “Клет България”

 На 18-ти септември стартира конкурс за детска рисунка “Нарисувай Земята през очите на пчелите”, организиран от “Истински мед” в партньорство в издателство “Клет България”.

Участие в конкурса могат да вземат всички желаещи деца в две възрастови групи - до 7 г. и от 8 до 14 г. до 6 октомври включително. Всяка предварително одобрена рисунка ще бъде публикувана в галерия “Детски рисунки” в сайта на “Истински мед”, a аудиторията ще има възможността да избере победителите чрез гласуване.

Организаторите на конкурса ще излъчат по трима победителите от всяка категория - участниците, събрали най-много гласове. Наградите включват различни продукти от “Истински мед”, както и занимателни и логически помагала от поредицата “Моето любимо блокче”, “Мисия здраве”, “Да играем заедно”, креативен комплект с логически игри и кубче на емоциите от издателство “Клет България” за най-малките, а за по-големите: комплект от трите издания на “С един поглед”, “Какво знаем в края на 1.,2.,3., или 4. клас”, “Тестови задачи”, помагало “Четене с разбиране”, креативен комплект с логически задачи и кубче на емоциите.

“Прегърнахме идеята, която стои зад хората, създали “Истински мед”, през 2022 г., когато осиновихме нашите първи кошери. През следващите две години продължихме своята подкрепа, осиновявайки още кошери и разпространявайки важна и полезна информация за пчелите. Разгърнахме още повече темата през изминалата учебна година, когато в конкурса за връчване на научната награда на името на Димитър Кр. Димитров-Мастера, добавихме нова, специална категория: “Да осиновим кошер”. Вярваме, че подкрепата на българските пчелари, а чрез тях и опазването на пчелите е много важна и ще продължим и занапред да работим върху повишаването на информираността на децата за важността от действията ни върху околната среда.”, коментира Магдалена Тодорова, ръководител отдел "Маркетинг и ключови клиенти" в издателството.

За издателство Клет България:

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000, Изкуства и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.