Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура Образование

535 деца получиха „Моята първа чанта с книги“ от библиотеката във Враца

  17.09.2024 16:03
535 деца получиха „Моята първа чанта с книги“ от библиотеката във Враца

Общо 535 деца от четвърта подготвителна група в детските градини на територията на Враца, получиха своята първа чанта с книги, част от пилотната инициатива на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца – „Моята първа чанта с книги“.

Седмицата преди първия учебен ден, екипът на библиотеката достави пълни торбички с книги, читателски карти от библиотеката и книгоразделители до предучилищните групи, които бяха връчени на децата на 16 септември.

Книгите са предоставени от българските издателства „Дамян Яков“, „Екрие“, „Ина“, „Рибка“, „Таймлайнс“, „Тат криейтив“ и knijnaborsa.bg. Книгоразделителите са изработени специално за инициативата от store.bg и съдържат код с отстъпка. Всяка от читателските карти ще бъде активирана при първото посещение на детето в Детски отдел на библиотеката, на ул. „Петропавловска“ 43 или във филиала в ж.к. „Дъбника“.

Кампанията „Моята първа чанта с книги“ е част от инициативите, организирани по случай 70 години от създаването на Регионална библиотека „Христо Ботев“ и целта й е насърчаване на четенето от най-ранна детска възраст.