Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Образование

Близо 7 000 е броят на учениците в община Враца

  16.09.2024 15:52
Близо 7 000 е броят на учениците в община Враца

Над 530 са първокласниците в общината

Тържествено, с посрещане на националния флаг и под звуците на химна на Република България, започна новата учебна година в училищата от общината. Тази година над 530 деца прекрачват за пръв път училищния праг. Близо 7 000 е броят на учениците в община Враца, а над 2300 са най-малките жители на нашия град в детските градини.

По случай новата учебна година пожелания за успех отправиха кметът на Враца Калин Каменов и заместник-кметове Петя Долапчиева, Александър Владимиров и инж. Цветан Стойчков, секретарят на местната администрация – Десислава Нешева, главният архитект Митко Анатолиев, както и общински съветници, които присъстваха в детски и учебни заведения на територията на община Враца.

В детските ясли, градини и училища с начален етап на обучение се подготвят по метода на д-р М.Монтесори 1200 деца от Враца  /20%/ – т.е. всяко пето дете.

  От тази година  всички училища  ще учат на едносменен режим. Това е възможно благодарение на новия корпус на ППМГ, който е изцяло изпълнен проект на Община Враца. В навечерието на новата учебна година бяха  открити и ремонтираните сгради в ДГ „Радост“ и ДГ „Слънце“. В тях са реализирани изцяло енергоефективни мерки по спечелени проекти на Община Враца.

Държавният план-прием за учениците след 7 клас е почти напълно реализиран.  И през настоящата година всички екипи за превенция и обхват ще работят, за да няма отпаднали ученици. За противодействие на противообществените прояви активно работи МККБППМН и 13 обществени възпитатели, назначени към нея.

Последни
Анкета
Доволни ли сте от избора на новия български патриарх?

Резултати