Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Образование

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца откри новата учебна година

  16.09.2024 15:44
ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца откри новата учебна година

С традиционно тържество в двора на училището директорът на елитната врачанска гимназията Татяна Василева откри новата 2024/2025 учебна година. От тази година учебният процес ще се извършва на едносменен режим. Благодарение на усилията на Община Враца и лично на кмета г-н Калин Каменов е изграден нов учебен корпус, в който ще се обучават 157 ученици от V до VII клас. Освен класни стаи в сградата са обособени помещения за конференции, както и места за почивка и интерактивни занимания.

В знак на признателност и благодарност директорът на гимназията връчи на г-н Калин Каменов почетния плакет на ППМГ „Акад. Иван Ценов“.

В своето приветствие директорът на гимназията подчерта, че 15 септември е символ на почитта и уважението на българина към образованието. Тя изрази оптимизъм, че учебната година, която започва, ще бъде изпълнена с нови постижения и припомни заетите призови места през изминалата година на НВО в седми и десети клас, както и на държавните зрелостни изпити. Директорът пожела на учениците да постигат отлични успехи, да почитат традициите на училището, да уважават учителите и съучениците си. В своето обръщение към учителския колектив Василева отправи пожелание за ползотворна и успешна учебна година.

В приветствието си кметът Калин Каменов се обърна към учениците с апел да бъдат отговорни към учебния процес, единни и подкрепящи се във взаимоотношенията си, а учителите да са строги и изискващи.

Тържеството продължи с официалното връчване на отличия „Ученик на годината по предмети за постигнати високи резултати на национални олимпиади и състезания през изминалата учебна година. Наградите бяха връчени от градоначалника Калин Каменов.

Специално отличие – плакет „Ученик на годината“ за цялостно представяне през учебната 2023/2024 година получи - Мартин Петров Андреев – 10в клас.

Ученик на годината по Български език и литература е Анна Николаева Йорданова от 7а клас; по Информатика и ИТ - Радостин Василев Пенчев от 10 г клас. В направление Професионално образование наградата получи Йоанна Йончева Йончева от 11г клас, а по математика - Даниел Владимиров Коловски – 5а клас. В областта на Изкуствата, физическото възпитание и спорта бяха отличени учениците: Мирела Мирославова Димитрова – 6 б клас – изобразително изкуство, Боян Бисеров Николов – 7 б клас – музика, Иван Николов Николов – 11 г клас – ФВС. За постигнати високи резултати в областта на Чуждите езици престижната награда бе връчена на Лилиан Димитрова Петрова от 8 г клас. Приза „Ученик на годината“ по „Природни науки“ получиха: Валери Анатолиев Ташев - 7 а клас – химия и ООС; Калоян Тихомиров Даскалов 11 а клас – физика и астрономия; Стефания Росенова Тошкова 10 в клас – Биология и здравно образование; Илиас Николаос Папакостопулос - 9 а клас; Димитър Иванов Кръстев 7 а клас – история и цивилизация.

Директорът на гимназията приветства и новите учители, повечето от които са бивши възпитаници на гимназията, завърнали се с желание и ентусиазъм в родния град, за да са вдъхновители и пример на настоящите ученици. Това са Ева Монова – учител по математика, Иво Кирилов – учител по информатика и информационни технологии, Ивайло Христов и Петър Георгиев – програмиране.

Приветствия и благопожелания по случай новата учебна година поднесоха още Цветелина Гергова – старши експерт по математика към РУО – Враца, Адриана Цекова – председател на Обществения съвет, Гошо Пешковски – председател на Училищното настоятелство, Лилиан Петков - общински съветник, Тодор Антонов – технически ръководител от Строй груп 5 ЕООД.

Последни
Анкета
Доволни ли сте от избора на новия български патриарх?

Резултати