Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

  01.08.2024 13:16
Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

На 17.07.2024 г. в РУ-Мездра е получена сигнал от жител от с. Ребърково, че сутринта на същата дата в хипермаркет в гр. Мездра е била извършена кражба на мобилния му телефон на стойност 250 лв. По случая в РУ-Мездра е образуван заявителски материал. В хода на комплексна Специализирана полицейска операция е установено, че извършител е /33 г/ от гр. Враца. Мобилният телефон, предмет на посегателство е предаден доброволно от извършителя и върнат на тъжителя с разписка.          

На 18.07.2024 г. в РУ-Мездра е получена жалба от жител от гр. Мездра, че на 17/18.01.2024 г. от пространство пред вход на жилищен блок в гр. Мездра е била извършена кражба на собствения му велосипед на стойност 1099 лв. По случая в РУ-Мездра е образуван заявителски материал. В хода на комплексна СПО е установено, че извършител е /47г/ от гр. Мездра. Велосипедът, предмет на посегателство е предаден доброволно от извършителя и върнат на тъжителя с разписка.          

В бюлетин №14 е отразено, че в ОДЧ на РУ-Мездра е постъпил сигнал от жител от гр. Мездра, който е заявил, че за времето от 17,30 часа на 13.07.2024 г. до 12:55 ч. на 14.07.2024 г., неизвестно лица е извършил кражба на сумата от 200,00 лева като е разбил секретен патронник на монетник на детска играчка -  клатеща се количка в гр. Мездра. Местопроизшествието е посетено от ДОГ, установено е, че от клатушка за деца, липсва монетник в едно със събраните в него 200,00 лева.  Извършен е оглед. По случая е образувано Досъдебно производство по описа на РУ-Мездра. От проведените ОИМ и ПСД е установено, че извършител е /30 г/ от гр. Благоевград,. Същият е задържан за срок до 24 часа.          

На 31.07.2024г. на територията обслужвана от РУ-Козлодуй в хода на провеждано Специализирана полицейска операция в 08.00 ч. е получено съобщение от /53 г/ от гр. Козлодуй, който е заявил за извършена кражба на велосипеда му който е бил оставен без надзор на площадка на 5 етаж в жилищен блок в гр. Козлодуй. От проведените бързи оперативно издирвателни мероприятия се установи, че извършител е непълнолетен от с. Септемврийци. Велосипеда е установен и върнат на собственика. По случая в РУ-Козлодуй е образувана преписка.

На 31.07.2024г. на територията обслужвана от РУ-Козлодуй при провеждане на Специализирана полицейска операция около 09.00 ч. се извърши полицейска проверка в частен имот в с. Манастирище, обитаван от 20- годишна и последвало претърсване и изземване в прилежащи постройки към имота са установени и иззети: полиетиленова сгъвка съдържаща суха зелена листна маса, която при направения полеви нарко-тест реагира на „канабис“. По случая в РУ-Козлодуй е образувано Бързо произцводство. Задържана е в РУ-Козлодуй за срок до 24 часа.

На 31.07.2024г. на територията обслужвана от РУ-Козлодуй при провеждане на Специализирана полицейска операция около 07.30 ч. се извърши полицейска проверка в частен имот в гр.Козлодуй, обитаван от  23 годишна и последвало претърсване и изземване в помещение са установени и иззети: 3 броя хартиени сгъвки  съдържащи суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на „кетамин“. По случая в РУ-Козлодуй е образувано Бързо производство. Задържана  е в РУ-Козлодуй за срок до 24 часа.

На 31.07.2024г. на територията обслужвана от РУ-Козлодуй в хода на провежданото СПО /Специализирана полицейска операция/ в гр. Козлодуй служители на РУ-Козлодуй спират за проверка лек автомобил„БМВ 525Д“ собственост и управляван от /19 г/ от гр. Козлодуй. На водача е извършена проверка за употреба на наркотични вещества или техни аналози с техническо средство „Drug Test 5000“, като същия е отчел положителен резултат за употреба на „канабис“. Съставен  АУАН по ЗДвП, издаден е талон за медицинско изследване и е съпроводен до ФСМП – гр. Козлодуй, където в присъствието на дежурен лекар е отказал да даде кръв и урина за лабораторен анализ. Задържан за срок до 24 часа. Автомобила е иззет. По случая в РУ – Козлодуй е образувано БП /бързо производство/.

На 31.07.2024г. на територията обслужвана от РУ-Козлодуй при провеждане на СПО около 07.30 часа се извърши полицейска проверка в частен имот находящ се в гр. Козлодуй обитаван от В. И. /23г/ от извършената проверка в помещение се установени: найлонов плик съдържащ ситно нарязана кафява листна маса наподобяваща тютюн без БАХ с общо тегло 0,300 кг. Съставен е АУАН по ЗАДС. По случая в РУ-Козлодуй е образувана преписка. Задържана е в РУ-Козлодуй за срок до 24 часа.

На 31.07.2024г. на територията на РУ-Оряхово при провеждане на  СПО на стадиона в с.Селановци на пътека е намерено пликче тип спейсбек с кафява суха тревиста маса. При извършеният полеви наркотест същата реагира на кетамин. Уведомен е дежурен прокурор.Образувано е ДП по описа на РУ-Оряхово.

На 31.07.2024г. в 17.23ч. РУ-Оряхово е получено съобщение от служител  РСПБЗН-Оряхово, за  възникнал пожар в гр.Мизия в частен дом обитаван от /50г/ в следствие на който са изгорели около 40кв.м. покривна конструкция /дървени греди и цигли/ на лятна кухня. Пожарът е загасен от служители на РСПБЗН-Оряхово. Причини и щети в процес на изясняване. Извършен е оглед. Уведомен е деж. Прокурор. По случая в РУ-Оряхово е образувано ДП.

На 31.07.2024 г. в 20.15 ч. в гр. Роман автопатрул на РУ-Роман спират за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф” управляван от правоспособния водач /52г/ от гр. Роман. При извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство “Алкотест Дрегер 7510”,  уреда е отчел над 1.2 промила в издишания въздух. На водача е съставен  АУАН по ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване. Съпроводен до ФСМП – Роман, където е отказал да даде кръвна проба. На а-ла е извършен оглед. Водача е задържан за срок до 24 часа. По случая в РУ - Роман е образувано БП.

Последни
Анкета
Ще гласувате ли на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година?

Резултати