Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

  31.07.2024 11:21
Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

На 31.07.24г. около 00.00ч. в гр.Враца, катастрофират като се блъскат л.а.“Мерцедес“ управляван от 18г. младеж от гр.Враца, водач категория „В“, стаж-1 месец и л.а. “Ситроен“ управляван от 18г. момиче от гр.Враца, водач категория „В“, стаж-1 месец. Убити няма. Водачката на л.а. Ситроен е прегледана на място от екип на ЦСМП и освободена с охлузвания и натъртвания по тялото. Пътника на задна седалка на 18г. леко ранен, прегледан на място и освободен с хематом в областта на дясно слепоочие. Причини: при маневра изпреварване водача на л.а.Мерцедес навлиза в насрещна лента  и блъска движещия се в нея л.а. Ситроен. Водачите са изпробвани за алкохол и наркотици, пробите са отрицателни.

В РУ – Враца е заведена преписка по повод постъпила жалба от жителка на село Три кладенци, която е заявила, че за времето от 18:00ч.  до  21:00ч. на 21.06.24г. неизвестен извършител  е счупил стъкло на входната врата, проникнал е в къщата й и е извършил кражба на парична сума и лична карта. От проведените ОИМ се установи, че съпричастен към извършеното деяние е  28г. мъж от с.Три кладенци, криминално проявен и осъждан. Преписката е изпратена на РП - Враца с мнение за образуване на ДП. 

На 30.07.2024г към 18.30ч на  кръстовище в с.Борован катастрофират като се сблъскват  мотоциклет Ямаха-Ф3 07А управляван от неправоспособен 46г. мъж от гр.Враца, който  се блъска в намаляващия скоростта си влекач Волво управляван от 51г. мъж от гр.Видин. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол  с  техн. средство Дрегер Алкотест 7510, който е отчел отрицателни резултати. Убити няма. Ранен е водача на мотоциклета с охлузни рани по ляво рамо и ляв крак прегледан на място от служители на ФЦСММ-Б.Слатина и насочен към МБАЛ-гр.Враца. Причини: несъобразена скорост с пътните условия. Съставен акт  .         

На 30.07.2024г. в РУ-Оряхово е получено съобщение от служители на ДГС-Оряхово, че на 29.07.2024г. е възникнал пожар в землището на с. Остров, следствие на който противозаконно са унищожени около 300 декара твърди широколистни дървета и около 50 декара орехови дървета собственост и стопанисвани от държавно-горско стопанство гр. Оряхово.  Пожарът е загасен от служители на РСПБЗН-Оряхово и жители на селото. Щети в процес на изясняване. Уведомен е деж. Прокурор. По случая в РУ-Оряхово е образувано ДП по  чл. 216, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава.

Последни
Анкета
Ще гласувате ли на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година?

Резултати