Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Враца

Съвместни инициативи обсъдиха областните управители на Враца и Велико Търново

  24.07.2024 21:40
Съвместни инициативи обсъдиха областните управители на Враца и  Велико Търново

На проведената  на 24-ти юли 2024 г., работна среща в Областна администрация Враца между областният управител на област Враца  Николай Николов и Ивайло Здравков - областен управител на област Велико Търново бяха обсъдени съвместни инициативи и проекти, насочени към подобряване на регионалното сътрудничество и развитието на двете области.

Тема на разговора бяха различни възможности за осъществяване на съвместни проекти в областта на инфраструктурата, програми за обучение на служители, образованието и културата. Особено внимание беше отделено на инициативи, свързани с трансграничното сътрудничество и устойчивото развитие на регионите.

“Срещата беше изключително ползотворна и съм уверен, че съвместните ни усилия ще доведат до значителни положителни промени за нашите региони,” заяви Николов.

 “Вярвам, че чрез сътрудничество и обмен на добри практики можем да постигнем много за развитието на нашите области,” добави в заключение  Здравков.

 Областните управители изразиха своята готовност за продължаване на диалога и сътрудничеството между двете области, като подчертаха значението на обединените усилия за постигане на общите цели и подобряване на качеството на живот на гражданите.