Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Спорт

„Ботев“ Враца със загуба в първа среща за сезона

  22.07.2024 08:26
„Ботев“ Враца със загуба в първа среща за сезона

РЕПОРТАЖ

„Ботев“ Враца откри новия сезон 24/25 в Efbet лига със загуба с 1-3 от отбора на Ботев Пловдив.

Мачът беше дебютен за новия наставник на домакините Тодор Янчев.

Врачани започнаха мача по – силно и създадоха няколко опасни положения в началото му, които обаче не успяха да реализират.

След това гостите се активизираха и успяха да установят превъзходството си върху срещата, което материализираха през второто полувреме.

И четирите гола паднаха след почивката като голът за врачани отбеляза Даниел Генов в 60-ата минута, а головете за канарчетата отбелязаха Мартин Секулич на два пъти в 54-ата и 57-ата минута и Янис Карабельов в 77-ата минута.

Първо полувреме

2′ – Бубакар Траоре премина покрай двама футболисти на Ботев Пловдив благодарение на чудесната си техника и отправи изключително опасен удар в рамките на наказателното поле, който премина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата.

20′ – Домакините отнеха топката пред наказателното поле на гостите. Даниел Генов получи подаване по земя от Спас Георгиев и отправи прострелно подаване, но Бубакар Траоре не успя да я достигне.

23′ – Браян Переа беше намерен с дълго подаване зад защитата, овладя на гърди и беше дръпнат от защитник на пловдивчани, но главният съдия Волен Чинков прецени, че дузпа не трябва да бъде отсъждана.

26′ – Ехидже Укаки центрира топката от десния фланг към свободния на точката на дузпата Ален Корошеч, които овладя и стреля, но ударът премина над вратата.

29′ – Изстрел извън наказателното поле на Кристиан Нвачукву към долния ляв ъгъл и страхотно спасяване на Федерико Бариос.

38′ – Центриране към Мартин Секулич, чийто удар е блокиран и преминава покрай вратата.

42′ – Никола Илиев от състава на гостите получи от Укаки в наказателното поле, завъртя се и нанесе силен удар, който се отби от левия страничен стълб.

Второ Полувреме

54′ – Кристиан Нвачукву навлезе в наказателното поле и подаде остро, успоредно на гол линията, а Мартин Секулич реализира в опразнената врата за 0-1.

57′ – Кристиан Нвачукву достигна дълъг пас отправен към него, върна назад към Мартин Секулич, който от близко разстояние не остави шансове на Бариос за 0-2.

60′ – След подаване зад защитата на Дилян Георгиев към Даниел Генов, нападателят на врачани успя да достигне топката и да прехвърли хладнокръвно излезлия неразчетено вратар за 1-2.

69′ – След центриране на Стефан Велев и разбъркване в наказателното поле, Даниил Кондраков стреля от воле покрай вратата.

77′ – При центриране от корнер Йонас Том засече на близката греда и изпрати топката към Янис Карабельов, който беше оставен непокрит на далечната греда и отбеляза за 1-3.

86′ – Подаване на Константинос Балогианис към Мартин Секулич, който изпрати топката далеч над вратата, останал очи в очи с Федерико Бариос.

Състав

Ботев Враца

34 – Федерико Бариос

11 – Мартин Ачков

20 – Меси Биатумусока

70 – Дилян Георгиев

33 – Стефан Цонков

6 – Давид Суарес (сменен в 46′)

24 – Мартин Смоленски (сменен в 62′)

10 – Спас Георгиев (сменен в 62′)

21 – Бубакар Траоре

9 – Даниел Генов (сменен в 62′)

19 – Браян Переа (к)

77 – Стефан Велев (влязъл в 46′)

8 – Даниил Кондраков (влязъл в 62′) (жълт картон в 74′)

14 – Марко Мажуга (влязъл в 62′)

7 – Иван Василев (влязъл в 62′)

1 – Любомир Василев

32 – Мартин Дичев

29 – Мартин Бачев

15 – Мирослав Маринов

17 – Чавдар Ивайлов

Старши треньор – Тодор Янчев

*Главен съдия на срещата – Волен Чинков