Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

  17.07.2024 10:56
Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

На 16.07.2024г. в 20.37ч. в РУ-Враца е получено съобщение от жител на гр.София, който е заявил, че на същата дата, братовчед му на 34г. от гр.София, е оставил послание към близките си в което се сбогува с тях. Около 20.20ч. е видял на страницата му във Фейсбук, че е качил снимка с локация от връх Околчица. Изпратен е екип на ППД при РУ-Враца, които докладват, че в далечината на връх Околчица от рампа за скокове с делтапланер са видели да пада лек автомобил. Своевременно е уведомена Планинска Спасителна Служба гр.Враца. Пострадалия е транспортиран от екип на ЦСМП-Враца в МБАЛ Хр.Ботев, след което  е транспортиран за УМБАЛСМ Н.И.Пирогов гр.София където е настанен с опасност за живота.
По случая в РУ-Враца е образувано Досъдебно производство по чл.127,ал.1 от Наказателния кодекс.

На 16.07.2024г. около 08:05ч гр.Мездра е спрян за проверка лек автомобил „Субару Форестър“ управляван от 40г. мъж от гр.Враца. Водача е изпробван за употреба на наркотични вещества и/или техните аналози с техническо средство DRUG TEST 5000, светлинната индикация на който отчита положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване, като същият  е дал кръв за лабораторен анализ в ФСМП-гр.Мездра. Съставен е Акт. Същия е задържан за срок до 24 ч.
Образувано е Бързо производство.

На 16.07.24г. в 14.45ч. в РУ-Оряхово е получено съобщение от жителка на с.Войводово, която е заявила, че около 14.40ч. пред домът и в с.Войводово се е явило лице от гр.Белоградчик и без нейно съгласие е отнел собственият и лек автомобил „Опел-Астра“. Около  16.00ч. служители на РУ Монтана установяват и задържат в РУ Монтана отнетия автомобил заедно с водача на 28г. от гр.Белоградчик.            Образувано е Досэдебно производство по описа на РУ-Оряхово във връзка с чл.195,ал.1, т.12,във вр. с чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс.

     
На 16.07.2024г. в 19.14ч. в РУ-Оряхово е получено съобщение, че в с.Долни Вадин, в необитаема къща  и три селскостопански постройки, e възникнал пожар в следствие на който са изгорели покривните конструкции на същите, и напълно е изгорял лек автомобил Лада Нива  собственост на жителка от с.Долни Вадин. Пожара е загасен от екип на РСПБЗН Оряхово. Причини и щети в процес на изясняване.
Образувано е Досъдебно производство по описа на РУ-Оряхово. Ще бъде извършен допълнителен оглед в светлата част на денонощието.