Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Видин

Община Видин получи грамота от Областната дирекция на МВР

  08.07.2024 13:57
Община Видин получи грамота от Областната дирекция на МВР

Община Видин получи грамота от Областната дирекция на МВР за успешна съвместна работа

По случай професионалния празник на служителите от Министерството на вътрешните работи, който се отбелязва на 5 юли, днес в ОДМВР – Видин бе проведено тържествено събрание. Сред официалните гости на събитието бяха и кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, областният управител на Видин Ани Арутюнян, председателят на Окръжен съд Илия Илиев, административният ръководител на Районна прокуратура – Видин Илияна Целова, директорът на ТД „Национална сигурност“ - Видин Драгомир Дончев. В тържеството се включи и делегация на Полицейския инспекторат на окръг Долж (Румъния).

Директорът на ОДМВР – Видин старши комисар Петър Коцин отправи поздрав към служителите от структурните звена на вътрешното министерство в област Видин. „Приемете моята благодарност за професионализма и куража при изпълнение на дълга ни към обществото, за усилията Ви видинска област да бъде спокойно място с добър обществен ред и сигурност за жителите и гостите на целия регион“ – каза Коцин.

С приветствие се обърна и комисар Стилиян Пешев – директор на РДПБЗН - Видин: „За мен е чест да засвидетелствам своето уважение и признание за безспорния професионализъм и всеотдайност, с които изпълнявате служебните си задължения.“

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на ОДМВР - Видин старши комисар Петър Коцин е отличен с най-високата професионална награда – „Почетен знак на МВР - І степен“. Отличието е за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните  задължения. За постигнати високи резултати в служебната дейност с „Почетен знак на МВР - ІII степен“ вътрешният министър е наградил главен инспектор Малин Ницов – началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР – Видин.

По време на церемонията бяха наградени 66 служители от Областна дирекция на МВР - Видин и 15 служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Видин за постигнати високи професионални резултати.

По време на тържественото събрание бяха връчени грамоти на местни и държавни институции в знак на благодарност за ползотворно сътрудничество и успешна съвместна работа.  Община Видин също получи отличие, което бе прието от кметът д-р Ценков. Той приветства на свой ред служителите от Областната дирекция и връчи поздравителен адрес на старши комисар Петър Коцин. „Вие сте избрали със сърцето полицейската професия и сте я  приели като призвание за цял живот. Високият борчески дух и самоотверженост, честността и смелостта са качествата, които Ви помагат да бъдете професионалисти в работата си. Уверен съм, че и занапред ще продължавате да отстоявате принципите на нелеката Ви професия, за осигуряване сигурността на гражданите и повишаване на общественото доверие и авторитета на институцията. Вие заслужавате нашата огромна признателност и уважение! “, пише в адреса.

8.07.2024