Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Симфониета-Враца с „Почит към Енио Мориконе“ и музика от Оскарите

  08.07.2024 09:01
Симфониета-Враца с „Почит към Енио Мориконе“ и музика от Оскарите

Симфониета-Враца с „Почит към Енио Мориконе“ и музика от Оскарите на 13 юли от 21.00 ч. във фестивала „Сцена на вековете“ Велико Търново

Завладяваща музика от Оскарите представя Симфониета-Враца на фестивала „Сцена на вековете“ във Велико Търново. На 13 юли от 21.00ч. хълмът „Царевец“ ще бъда огласен от великолепната музика на гениалния Енио Мориконе в оригинален проект с най-известните му хитове и участието на звездни италиански солисти.

В основата на проекта е италианският пианистът Андея Албертини, музикант, с когото самият Енио Мориконе е работил в последните си години. Първо в Италия, Албертини създава успешния спектакъл „Почит към Енио Мориконе“, след което гастролира на редица международни сцени - Индия, САЩ, Румъния и др. „Обожавам тази невероятна музика! Много съм щастлив, че я изпълняваме заедно с прекрасните музиканти от оркестъра във Враца“, споделя Албертини.

В България, премиерата се осъществява от проспериращия симфоничен оркестър на Враца. Под диригентската палка на Христо Павлов, ще чуем прочути филмови хитове, любими за милиони фенове по света.

Специално за фестивалното участие на Симфониета-Враца във Велико Търново пристигат и италианското сопрано Даниела Плачи, както и цигуларката Ливия Анександра Хагиу, която също е част от оригиналния италиански проект в състава на оркестър "Le Muse".

Билети в Туристическия информационен център на ул. „Христо Ботев“ 5, тел. 0887659829 и в мрежата на Ивентим:

https://www.eventim.bg/.../pochit-km-morikone.../event.html