Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Спорт

ОФК Локомотив - Мездра започна лятната си подготовка

  04.07.2024 12:59
ОФК Локомотив - Мездра започна лятната си подготовка

ОФК Локомотив - Мездра започна своята предсезонна подготовка за първенството по футбол в Северозападната Трета лига. Преди откриващата тренировка водосвет за здраве отслужи енорийският свещеник Данаил Цинцарски, който благослови момчетата и им пожела успешно представяне в предстоящата кампания.

Старши треньорът Николай Христозов изведе на първото занимание 18 футболисти. Сред тях е 22-годишният централен защитник Емил Манов, който е на проби. Той идва от Оборище - Панагюрище, а преди това е обличал екипите на Рилски спортист - Самоков и на Дреновец.

В близките дни към отбора се очаква да се присъедини опитен централен защитник със сериозен стаж в Първа и Втора професионална лига. „Лятната селекция остава отворена, като все още търсим футболисти на определени позиции“, уточни Христозов.

С мъжете тренират шестима юноши на клуба - Иван Кирилов, Йоан Цанев, Никълас Николов, Калин Атанасов, Станислав Колев и Иван Русев.

От досегашния състав напускат плеймейкърът Светослав Валериев и опорният халф Кристиян Вълков, който премина във втородивизионния ФК Ловеч.

Играещи помощник-треньори през новия сезон ще бъдат Николай Ганчев и Сергей Георгиев, треньор на вратарите - Венцислав Иванов, а масажист - Иван Ванцов.

Със спомоществователството на бизнесмена Иван Георгиев-Тениди преди началото на подготовката са закупени нови тренировъчни фланелки. Работи се и за привличането на други спонсори.

По време на лятната подготовка ОФК Локомотив - Мездра ще изиграе шест контролни срещи. Първата от тях е на 13 юли, събота, преди обяд на градския стадион с ЦСКА III - София.

Останалите контроли са на 20 юли с Левски II - София, на 27 юли с Вихър - Славяново, на 3 август с ОФК Бдин 1923 - Видин, на 7 август с Ком - Берковица и на 10 август с Ювентус 95 - Малчика.

Мирослав ГЕТОВ

Снимки: Павел Петров/ ОФК Локомотив - Мездра