Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Бизнес Образование

Ученици от Враца провеждат учебна практика в циментовия завод „Холсим“

  01.07.2024 17:46
Ученици от Враца провеждат учебна практика в циментовия завод „Холсим“

В периода от 1-ви до 12-ти юли 2024 г., седем ученици от ПТГ "Никола Й. Вапцаров" във Враца ще имат възможността да се докоснат до реална работна среда по време на учебната си практика в завода. Тази инициатива е част от дългосрочното партньорство между завода и професионалните гимназии в региона, насочено към предоставяне на възможности за практическа професионална подготовка на учениците.

Групата се състои от петима ученици от 10 клас, специалност "Мехатроника", един ученик от 10 клас в специалност "Автоматизация на непрекъснати производства" и един ученик от 11 клас в специалност "Промишлена електроника". Домакин на практиката ще бъде направление "Поддръжка" в съответствие с професионалния профил и интереси на учениците.

Практическото обучение ще даде възможност на учениците да приложат теоретичните знания, придобити в училище, в реална работна среда. Практиката ще позволи на учениците да видят отблизо как функционират производствените процеси в циментовия завод, като по този начин ще получат представа за бъдещите си професионални ангажименти.

Не е за подценяване и шансът за подобряване на комуникационните и екипните им умения в съвместната работа с нашите опитни професионалисти.

Чрез организирането на учебни практики заводът затвърждава своето партньорство с местните професионални гимназии и помага за развитието и ранното идентифициране на таланти, което може да бъде от полза при набиране на потенциални бъдещи служители. В същото време подкрепата за образованието и професионалното развитие на младежите показва ангажираността с устойчивото развитие на местната общност, което е един от приоритетите в нашата политика за  корпоративна социална отговорност.

Последни
Анкета
Доволни ли сте от избора на новия български патриарх?

Резултати