Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Образование

Среща на Георги Стоянов с ученици от Роман

  15.06.2024 18:31
Среща на Георги Стоянов с ученици от Роман

На 17-ти юни 2024 г./понеделник/ от 13.00 ч. в Дневния център до автогарата в град Роман специален гост ще бъде автора на книгата "Останете живи" Георги Стоянов. Той идва в Роман по покана на Директора на КСУДС Ивет Симеонова, в партньорство с Националното сдружение на сираците в България. Инициативата е част от последователната кампания на НССБ да подкрепя завършващите млади хора в подготовката им за самостоятелен и отговорен начин на живот.

Георги Стоянов ще изнесе кратка лекция и ще запознае младежите с опасностите на пътя, като предостави на всеки участник в срещата и свои книги. В тях авторът посочва официална статистика за катастрофите през годините и дава примери за пътни произшествия и за загубата на човешки животи, за които сме чували в медиите. На срещата са поканени всички ученици от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас в СУ “Васил Левски”, като срещата е отворена и за ученици от други населени места, които проявяват интерес към събитието. Присъствал съм лично на подобна среща и останах впечатлен от начина, по който авторът - на достъпен език и чрез примери - подсказва на младите как да бъдат внимателни на пътя!

“Останете живи” е единственото издание, което с точност дава полезна информация, необходима за всеки шофьор, обобщи председателя на НССБ, Слави Михайлов.

Последни
Анкета
Ще гласувате ли на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година?

Резултати