Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Нов роял „Бьозендорфер“ пристига във Враца специално за изпълнението на Симеон Гошев

  10.06.2024 18:36
Нов роял „Бьозендорфер“ пристига във Враца специално за изпълнението на Симеон Гошев

Нов роял „Бьозендорфер“ пристига във Враца специално за изпълнението на Симеон Гошев в концерта на 14 юни от 19.00ч.

За първи път, на 14 юни във Враца пристига нов концертен роял „Bösendorfer" 280VC Concert Grand, специално за изпълнението на Симеон Гошев на премиерната за Враца "Рапсодия за пиано и оркестър" от именития български композитор Йордан Гошев.

След Враца, на 17 юни роялът ще бъде доставен от компанията „Бьозендорфер“ и в зала „България“, София, за концерта на Симфониета-Враца в престижния музикален фестивал „Софийски музикални седмици“.

Пианистът Симеон Гошев, който развива кариерата си във Виена е представителен изпълнител на пианата „Бьозендорфер“ от 2021г. Ще имаме уникалната възможност да чуем този изключителен инструмент в ръцете на брилянтния солист, когото посрещаме отново на врачанска сцена след последното си впечатляващо гостуване миналата година.

От компанията „Бьозендорфер“ описват предимствата на рояла, който очакваме на 14 юни във Враца, така: "Спираща дъха динамика, фино разнообразие от тембър и вълнуващ блясък: Bösendorfer 280VC Концерт Гранд. Изживейте завладяващ свят на звук и емоция!"
И това далеч не е всичко. Във вълнуващия концерт на 14 юни от 19.00ч. в градската зала на Враца, ще чуем още двама любими солисти - Атанас Кръстев (виолончело) и Петър Македонски (тромпет), в изпълнение на В. Стоянов – Концерт за виолончело и оркестър и В. Казанджиев - Концерт за тромпет и оркестър, заедно със Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов.

Побързайте да направите своите резервации на билети за концерта на Симфониета-Враца на 14 юни от 19.00ч. в градската зала, на тел. 0896718303; 0888504644; 0895702624, както и всеки работен ден - в Билетен център "Гъбката" до хотел "Хемус".