Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура Образование

Престижни награди за Литературен клуб „Ботевци“

  03.06.2024 16:42
Престижни награди за Литературен клуб „Ботевци“

Престижни награди за Литературен клуб „Ботевци“ в Националния конкурс за стихотворение и есе „Живеем в земята на Ботев“, 2024

Ученици от Средно училище „Христо Ботев“ участваха със свои творби в Националния литературен конкурс „Живеем в земята на Ботев“, който се провежда всяка година в рамките на Ботевите дни.

Теодора Александрова от 12.б клас бе отличена със Специалната награда на МОН, а Стилиян Стоев от 8.а клас получи Поощрителна награда за есе във II-ра възрастова група на Националния конкурс за стихотворение и есе „Живеем в земята на Ботев“, 2024. Благодарствена грамота получи и техният ръководител Диана Николчева.

 Журито в състав: поетесата Яна Кременска, старши експертът по БЕЛ в РУО-Враца Соня Дамянова и журналистът Марин Ботунски излъчи най-добрите есета и стихотворения сред повече от 300 участници от цяла България. Официалната церемония по награждаването и литературно четене на отличените творби се състоя в Регионалния исторически музей. Наградите връчи Красимир Богданов – председател на комисиите по култура и образование в Община Враца.