Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Моника Балаян представя книгата „Хиперсъзнание“ във Враца

  03.06.2024 15:37
Моника Балаян представя книгата „Хиперсъзнание“ във Враца

Дългогодишните изследвания на психоложката Моника Балаян и натрупаният опит на Петя Минкова като научен журналист са обединени по неповторим начин в книгата „Хиперсъзнание. Революционни техники, базирани на научни изследвания, за препрограмиране на подсъзнанието“ (изд. „Труд“), която ще бъде представена на 7 юни от 17:30 ч. в Читалнята на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца.

Книгата съдържа иновативни техники и конкретни практики, с които може да се препрограмира подсъзнанието. Тя е за всички, които искат да впрегнат тази стихия – неосъзнатата сфера – да работи за тях, а не срещу тях. С нея читателите могат да разберат колко различни програми в подсъзнанието ги блокират - със страхове, с мързел, с преяждане, с хаос в личния живот, с натрапчиви мисли за провал, с болести и т.н.

Тази уникална система се базира на древни знания, които Моника открива в Матенадаран – едно от най-големите хранилища за ръкописи от зората на цивилизацията, и на съвместни изследвания с професори от Института по физиология „Орбели“.

За новаторските си проучвания и резултати през 2023 г. Моника Балаян е обявена за Психолог на годината, а за големия ѝ принос в психологията ѝ е присъдено званието почетен професор на WAPA (World Association of Performing Arts).

Петя Минкова от 1995 г. е журналист, до 2022 г. е зам. главен редактор на вестник „168 часа“, от 2023 г. е част от проекта „24 часа – 168 истории“, а от 2018 г. е зам. главен редактор на списание „Космос“, където работи с едни от най-изявените учени в света.

Капацитетът на залата е 80 човека. Заявете присъствие в отдел „Обща читалня“ или на тел. 0879 548 912