Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Спорт

" Ботев" Враца остава в efbet Лига след страхотни голове

  30.05.2024 22:18
\

Епохален мач в северозапада! Ботев Враца остава в efbet Лига след страхотни голове, греди, червен картон и луда драма с дузпи!

Ботев Враца ще играе в efbet Лига и през следващия сезон след умопомрачителна драма с продължени и дузпи срещу Марек Дупница! Тимът на Христо Янев спечели с общ резултат от 5:3, след като Мартин Смоленски откри в 50-ата със страхотно изпълнение, но Александър Близнаков изравни за гостите след сериозна грешка на домакините. Така се стигна до продълженията, в които Веселин Любомиров беше изгонен за два жълти картона в 110-ата минута. За да може всичко на стадион „Христо Ботев“ в северозападния град да завърши епично, трябваше да наблюдаваме удари от бялата точка, при които дупничани не устояха и направиха две грешки, а домакините само една, което означаваше, че Ботев, който удари две греди в мача, остава в елита и догодина.

Тимът на Христо Янев стигна до този бараж по изключително драматичен начин. В края на редовния сезон изоставаше с цели шест от 14-ата позиции, но в плейофите Ботев не допусна нито едно поражение, а и благодарение на слабите резултати на Пирин Благоевград, който изпадна във Втора лига. Така, врачани останаха на 14-ото място. Марек, от своя страна, направи отличен сезон във Втора лига, но остана трети след шампиона Спартак Варна и Септември София.

През първото полувреме, определено, домакините от Ботев Враца имаха надмощие и бяха доста по-близо до гола. Възпитанците на Христо Янев удариха две греди в 30-ата на Меси Биатумусока и в 31-ата минута на Даниел Генов след удари с глава, имаха още няколко добри ситуации, а вратарят на гостите от Дупница Константин Костадинов направи две хубави спасявания. Марек опитваше да бъде опасен на контраатака и също стигна до два точни изстрела, които, обаче, не затрудниха стража на врачани Красимир Костов.

Ботев Враца поведе в резултата в 50-ата минута след фантастично изпълнение на Мартин Смоленски. Браян Мендоса получи на тъча по десния фланг на атаката и преодоля много лесно Николай Ганчев, след което напредна и центрира в наказателното поле. Там Росен Йорданов изчисти с глава, но само до Смоленски пред дъгата на наказателното поле, който пое топката с гърди и след това стреля по страхотен начин с десния крак, пращайки кълбото в левия ъгъл на Костадинов за 1:0.

Марек, обаче, успя да изравни в 83-ата минута след сериозна грешка в защитата на домакините. Браян Мендоса беше необезпокояван и опита да изрита топката напред, но го направи точно в тялото на Николай Ганчев. Рикошетът изведе капитана на Марек Близнаков сам срещу вратаря Костов и с фамозен прехвърлящ удар извън наказателното поле прати топката в мрежата на домакините за 1:1.

В двете продължения по 15 минути гол не падна и така се стигна до дузпи. Първи зад топката застана Браян Переа, който даде преднина на Ботев Враца, а след това Красимир Костов спаси удара на капитана на гостите Александър Близнаков. Ласана Н'диайе вкара и втората дузпа за врачани, докато Николай Ганчев изпълни точно втората дузпа за гостите от Дупница.

Даниел Генов също не направи пропуск от бялата точка за Ботев Враца, а следващият изпълнител за Марек - Боян Стойнев, пропусна да отбележи и доближи домакините до оцеляване в елита. Направилият феноменален мач за Марек Константин Костадинов отрази дузпата на Стефан Велев, а Христо Каймакански вкара следващата дузпа за гостите от Дупница. Мартин Смоленски, обаче, отбеляза петата дузпа и осигури оставането на врачани в елита и догодина.

Източник - https://gong.bg/

Последни
Анкета
Ще гласувате ли на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година?

Резултати