Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Монтана

Жителите на община Вършец излизат на граждански протест

  10.05.2024 17:10
Жителите на община Вършец излизат на граждански протест

Жителите на община Вършец излизат на граждански протест заради окаяното състояние на Републикански път III-162

На 12.05.2024 (неделя) от 12.00 ч. сдружението за гражданска инициатива  „Аз съм от Вършец“ организира протестно шествие, заради окаяното състояние на пътя Враца – Вършец, чийто ремонт се отлага с години и прави невъзможна връзката между курорта и областния център. Този път свързва Вършец с международния път Е-79.

Шествието ще стартира от село Стояново и ще завърши при разклона за Враца и Монтана.

Николай Резашки, председател на сдружението коментира:

„Буквално рискуваме живота си всеки път, когато използваме Републикански път III-162,  който е превърнат в лабиринт от дупки и трапове, няма маркировка и е място на десетки пътно-транспортни произшествия. Аз живея във Вършец и работя във Враца и пътувам всеки ден. Повярвайте ми, това е кошмар!“

Републикански път III-162 е единствената връзка на курорта с Враца и международния път Е-79 и стотици хора го ползват както за придвижване до работните си места, така и за туризъм в СПА курорта. Абсолютно нелогично и неоправдано е отлагането с години на ремонта на този важен пътен участък. Досега е имало редица протести и искания към АПИ за незабавни действия, но за съжаление в бюджет 2024 не е предвиден ремонт на този път.

Протестиращите ще настояват за незабавен текущ ремонт и осигурено финансиране за 2025г. за проектиране за основен ремонт на Републикански път III-162 в частта му от км 29 (село Долно Озирово) до Републикански път I-1 при 131,2-и км.