Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Бизнес

Конференция „Бизнесът и регионите: Северозападна България- перспективата“

  30.04.2024 16:48
Конференция „Бизнесът и регионите: Северозападна България- перспективата“

Областният управител Надя Донкинска взе участие в град Монтана на конференцията „Бизнесът и регионите: Северозападна България - Перспективата“, по покана  на БГлобал Медиа.

„Бизнесът и регионите“ е национална дискусия, инициирана от списание  BGLOBAL, която се провежда от години и на нея се показва как компаниите допринасят за развитието на регионите в България, и как местните власти привличат инвестиции, които променят качеството на живот.

Събитието е фокусирано върху Северозападният регион с амбиция да се очертаят възможностите за икономическо развитие и за развитие на човешките ресурси.

 В началото на дискусията изпълнителния директор на Института за пазарна икономика Светла Костадинова очерта икономическият профил и потенциалните ниши за ускорен ръст на Северозападния регион. Началото на втория панел даде социалния антрополог Харалан Александров, който говори за ролята на социалния капитал в развитието на общностите и бизнес, както и възможностите да се върнат и да се задържат младите хора в Северозападния край на България.

На събитието присъстваха: представители на АЕЦ „Козлодуй“, „Емко“, „Компас“, „Монбат груп“, представители на изпълнителната власт, Иван Аспарухов-кмет на община Мездра, Боян Минков - кмет на община Белоградчик, Златко Живков - кмет на община Монтана, Ивайло Антонов -областен управител на Монтана, представители на МОН и МРРБ..