Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Консултации за определяне съставите на СИК в община Враца

  28.04.2024 17:51
Консултации за определяне съставите на СИК в община Враца

До

Коалиция „ГЕРБ - СДС“

Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“

Партия „Движение за права и свободи“

Партия „Възраждане“

Коалиция „БСП за България“

Партия „Има такъв народ“

Уважаеми госпожи и господа,

Във връзка с произвеждането на избори за членове на Европейския парламент от Република и за народни представители на 9 юни 2024 г., в съответствие с чл. 91, ал. 1 от Изборния кодекс и решение № 3130-ЕП/НС от 23.04.2023 г. на Централната избирателна комисия, Ви каня да участвате в консултациите за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) и принципно разпределение на местата в допълнителните СИК, включително секции за гласуване с подвижна избирателна кутия в община Враца.

  Консултациите с представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 49-ото Народно събрание ще се състоят на 02.05.2024 г. (четвъртък) от 10.30 часа в Заседателната зала на Община Враца.

   На консултациите задължително трябва да представите:

1. Писмено предложение за състав на СИК, което съдържа: наименованието на партията или коалицията, която прави предложението; имената и ЕГН на предложените лица; длъжността в комисията, за която се предлагат; образование, специалност; телефон за връзка с предложеното за член на СИК лице (моля горепосочената информация да бъде предоставена и на електронен носител).

2. Заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 09.04.2024 г., или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 49-то Народно събрание. С тях се удостоверяват имената на лицата, представляващи партията или коалицията.

3. Когато в консултациите участват упълномощени лица, се представя пълномощно, подписано от представляващите партията/коалицията, или заверено копие от такова пълномощно.

4. Списък на резервните членове, които да заместят предложените от партиите и коалициите лица за състави на СИК, когато правомощията на член на СИК се прекратят предсрочно или когато член на СИК не се яви в изборния ден. Заместването се извършва с решение на РИК. Списъкът трябва да съдържа всички данни, посочени в точка 1.

   Уведомявам Ви, че за участие в консултациите няма да бъдат допускани лица без надлежно удостоверена представителна власт.