Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Спорт

Осем отбора ще вземат участие в турнир по футбол в Мездра

  26.04.2024 15:54
Осем отбора ще вземат участие в турнир по футбол в Мездра

Осем отборa от гр. Мездра и от селата Брусен, Крета и Руска Бела ще вземат участие в XXIII открит общински турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра. Турнирът ще се проведе от 13 до 27 май 2024 г. на спортната площадка в Средно училище „Иван Вазов“.

Чрез пълен жребий участниците в турнира бяха разпределени в две предварителни групи. В предварителна група „А“ съперници ще бъдат Ботевъ (Брусен), Стоун Дизайн (Мездра), Кохонес гранде (Мездра) и Крета, а в предварителна група „Б” - Балкански вихър 1933 (Руска Бела), Гюлетата (Мездра), Сакатлък Юнайтед (Мездра) и Лъвчетата (Мездра).

Турнирът ще бъде официално открит на 13 май (понеделник) в 18:15 ч. В първата среща от 18:30 ч. един срещу друг ще се изправят Ботевъ (Брусен) и Кохонес гранде (Мездра) от предварителна група „А“, а във втората от 19:30 ч. - Балкански вихър 1933 (Руска Бела) и Сакатлък Юнайтед (Мездра) от предварителна група „Б“.

В предварителните групи ще се играе по системата „всеки срещу всеки”. Напред продължават отборите, заели първите две места в двете предварителни групи. Времетраенето на срещите е две полувремена по 25 минути.

Полуфиналите са на 22 май (сряда), а мачът за бронзовите медали, финалът и награждаването на призьорите - на 27 май (понеделник).

Съдия на турнира ще бъде врачанският рефер Румен Каменов, технически секретар - Жанета Маринова, медицинско лице - Крася Кожухарова, а за реда и охраната по време на срещите ще се грижат служители на Районно управление „Полиция“ - Мездра.

Отборите, класирали се на I, II, III и IV място, ще получат купи, грамоти и парични награди: за първо място - 500 лв., за второ - 300 лв., за трето - 200 лв., за четвърто - 100 лв.

Ще бъдат връчени две индивидуални награди от по 100 лв. - за най-добър вратар и за голмайстор на турнира, който ще бъде определен във фазата на преките елиминации, както и специална награда за феърплей също от 100 лв.