Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Видин

Двустранна среща на Търговска Камара България Румъния и ОИЦ-Видин

  01.04.2024 17:58
Двустранна среща на Търговска Камара България Румъния и ОИЦ-Видин

Двустранна среща на Търговска Камара България Румъния (ДТКБР), съвместно с Областен информационен център – Видин (ОИЦ-Видин), се проведе на 1 април 2024 г.,в залата на ОИЦ във Видин. Темата на срещата бе  Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег VI-А Румъния-България - Ръководството за подготовка на проекти по Приоритет 3 – Образован регион, специфична цел 4.2 – Подобряване на равния достъп до приобщаващи и качествени услуги в образованието, обучението, и учене през целия живот чрез разработване на достъпна инфраструктура, включително чрез насърчаване на устойчивостта за дистанционно и онлайн образование и обучение.

В срещата се включиха заместник-кметът на Община Видин Десислава Тодорова, кметът на Община Ружинци Александър Александров, експерти от отдел „Планиране, програмиране и инвестиции“ в Община Видин, председателят на Видинската търговско-промишлена палата Красимир Кирилов, експерти от палатата.

В рамките на събитието се разгледаха следните аспекти:

Допустими кандидати;

Бюджет на поканата;

Разпределение на проектен бюджет;

Авансови плащания;

Междинни и финално плащане;

Начин на подаване https://jems-robg.mdlpa.ro

Индикативен тип действия;

Дефиниции за проекти;

Индикатори на ниво Програма;

Допустимост на разходите;

Разходи по подготовка и отчитане;

Очакван прием;

ДТКБР има за цел да подпомага и насърчава румънско-българските контакти и проекти, както и да създава партньорства между тях. Дейността и е свързана основно с това да бъде платформа, която предоставя актуална информация относно възможностите между двете страни.

ДТКБР предоставя необходимата подкрепа на съществуващи организации и институции в двете страни чрез собствените си офиси в София, Букурещ и Силистра. Дейността на Камарата насърчава и популяризира сътрудничеството между България и Румъния и подпомага изпълнението на различни трансгранични проекти. Нашият основен фокус е да подпомогнем институциите с оглед развиване на трансграничният регион между България и Румъния.

Областен информационен център–Видин е част от националната мрежа от 27 информационни центрове за популяризиране на Eвропейските фондове при споделено управление, регламентирана от Закона за управление на средствата от Eвропейските фондове при споделено управление.

Последни
Анкета
Къде ще прекарате Великденските празници?

Резултати