Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Монтана

Горски служители от ДГС Монтана учиха ученици да пазят и обичат гората

  30.03.2024 18:14
Горски служители от ДГС Монтана учиха ученици да пазят и обичат гората

Уроци по горска педагогика с ученици от 4-ти, 8-ми и 10-ти клас проведоха служители от Държавно горско стопанство-Монтана. На 28 март уроците с децата от 4-ти клас на Второ ОУ „Константин Фотинов" в Лом. провокираха у децата интерес да научат повече за иглолистните дървесни видове – естественото възобновяване на гората чрез семенцата в шишарките, как лесовъдите помагат да расте здрава гора, дом на кои горски обитатели дават и т.н. Четвъртокласниците провериха знанията си по природни науки, подреждайки имената на различни дървесни видове в играта „Дървословица“. Как оцеляват дивите животни в гората пък научиха с друга интересна образователна игра-„Паяжина“.

Защо е важно да пазим природата от отпадъци, за колко години се разграждат различните предмети, направени от стъкло, пластмаса и хартия? Отговорите научиха от заниманието „Тайни торбички“.

На 29 март по-големите ученици от Професионалната гимназия по транспорт „Вл.П.Минчев" в село Владимирово, освен тези уроци участваха по-рано в залесяване, съвместно с горските служители.