Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Любопитно

Две затъмнения на прага на пролетта.

  19.03.2024 13:54
Две затъмнения на прага на пролетта.

От 1 април Меркурий става отново ретрограден

Две затъмнения на прага на пролетта. Първо е лунното на 25 март, а след това идва и слънчевото на 8 април. Двете създават своеобразен коридор, който усилва добрите прояви у част от зодиите на принципа на побутването, но и ограничава повече други на принципа на задържането, твърдят вещи в тайните познания на астрологията, пише "Телеграф".

През 2024 г. се очертават два коридора на затъмнение, през пролетта и есента. И двата ще преминат по оста Овен-Везни. Астролозите казват, че това е оста на взаимоотношенията - към себе си като индивид и към всички партньори, включително за делови и любовни въпроси. Ето защо е важно по време на затъмнения да обърнем внимание на това как изграждаме отношения с хората.

Сегашното лунно затъмнение е във Везни и тази зодия ще е една от най-засегнатите. Другите са Козирог, Телец, Скорпион и Рак. Везните са символът на връзките – лични и обществени, на справедливостта. Затъмнението пречи точно на тези сфери, давайки възможност за хитруване и мошеничество.

По време на сезона на пролетните затъмнения имаме две противоположни действия. От една страна излиза наяве скритото, а от друга пада мрак и забулване върху някои лични моменти или обществени процеси.

Това определено създава някои трудности. Но периодът между затъмненията е уникално време за положителна трансформация на съдбата, отсичат астролози. Имаме шанс да повлияем радикално на важни области от живота чрез собствените си усилия.

През пролетните затъмнения трябва да се отчете още един интересен факт – от 1 април Меркурий става отново ретрограден, правейки нещата непредсказуеми. Според астролози най-вероятно е точно онези моменти, които не работят, да се проявят в живота на всеки от нас.

В общуването с хората, в отношенията в семейството и партньорите и т.н. проблемните точки ще се актуализират.

В сферата на влияние на коридора на затъмненията са всички взаимоотношения и изпитанията за цената и силата на любовта. Взаимозависимите връзки, които са изградени върху хитрост и манипулация, много вероятно е да рухнат. Най-застрашени са двойки, в които двамата имат навика да се ревнуват, завиждат си и се потискат.