Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

„Магията на вариациите“ с блестящи солисти и Симфониета-Враца

  19.03.2024 13:25
„Магията на вариациите“ с блестящи солисти и Симфониета-Враца

„Магията на вариациите“ на 22-ри март в градската концертна зала с блестящи солисти и Симфониета-Враца

На 22 март от 19.00ч. в градската концертна зала ви каним на вълнуваща пролетна вечер с „Вариации на тема Рококо“ от П. И. Чайковски и „Рапсодия върху тема от Паганини“ на С. Рахманинов. Солисти на вечерта ще бъдат блестящи млади музиканти, пианистът Виктор Костов и виолончелистът Сион Найман, а диригентската палка е в ръцете на уважавания диригент Светломир Златков заедно с успешния симфоничен оркестър на Враца.

Талантливите Виктор Костов и Сион Найман носят богат опит и дълбока отдаденост на музикалното изкуство.

В програмата ще чуете произведения на Чайковски, Мусоргски и Рахманинов. Страстната интензивност на вариациите обещава пътуване през сърцето на най-обичаните произведения на класическата музика.

Ще бъдете очаровани, развълнувани и пренесени във вълшебна вселена, докато музиката се разгръща, оставяйки ви без дъх след себе си. Това не е просто концерт – това е завладяващо преживяване, доказателство за силата на музиката да надхвърля думите и да докосва душата.

Поканете любимите си хора, приятелите си и всички, които ценят магията на стойностната музика. Те ще ви благодарят, че ги въвеждате във вечер на красота и чист музикален блясък, който вечер ще остане в сърцата и умовете им дълго след като последните ноти избледнеят.

Вземете вашите билети за концерта на 22.03 от цикъла „Месец на клавишите“ още днес, на касата в Билетен център „Гъбката“, тел.  0896718303, 0899827060 и се присъединете към нас за една незабравима вечер с на класическата музика в най-добрия й вид!