Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Спорт

Първа работна среща за похода „Козлодуй-Околчица“, 2024 г.

  15.03.2024 17:25
Първа работна среща за похода „Козлодуй-Околчица“, 2024 г.

Първа работна среща на екипа на Областна администрация - Враца за организиране на 76-ти национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета „Козлодуй-Околчица“, 2024 г.

Областният управител на област Враца Надя Донкинска, свика първата работна среща на екипа на администрацията, който следва да организира дейностите по реализацията на Националния туристически поход.

  Областна администрация – Враца за поредна година е организатор на една от най-мащабните патриотични, туристически и културни инициативи 76-ти Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета Козлодуй-Околчица“, който се провежда ежегодно в период 27 май- 2 юни.   Със заповед на областния управител са определени служителите, които ще отговарят за координирането на маршрута, логистиката, безопасността, комуникацията и популяризирането на 76-тия поход.

  Както всяка година, проявата ще бъде обезпечена с медицинско обслужване, с противопожарен автомобил и полицейска охрана, ще се осигури  електрозахранване и водоснабдяване на местата за лагеруване, предстои почистване на трасето, дезакаризация и дезинсекция.

  До настоящият момент е изпратен регламента за провеждането и писма до областните администрации и РУО-та в страната и кметове на общини в областта  за участие в похода, и всеки, който желае може да се включи и да извърви пътя на героичната Ботевата чета „Козлодуй – Околчица“2024 г.   По време на срещата стана ясно, че екипът ще работи в тясно сътрудничество с ръководството на похода, местните власти и други заинтересовани страни, за да гарантира успеха на събитието.