Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Бизнес

Парижки блясък за българските етерични масла и козметика

  11.03.2024 23:36
Парижки блясък за българските етерични масла и козметика

Българските аромати и козметика ще посрещнат експерти и търговци на IN-COSMETICS GLOBAL 2024 в столицата на парфюмерийната индустрия - ПАРИЖ

IN-COSMETICS GLOBAL не е просто изложение за козметика - това е водещото глобално събитие за козметични продукти, етерични масла и суровини за средства за лична хигиена. Форумът ще се проведе във Франция от 16-ти до 18-ти април 2024 г. в Paris Expo Porte de Versailles и се подготвя да посрещне над 12 500 специализирани посетители от цял свят, предлагайки несравними възможности за работа в мрежа, авангардни продукти и сесии с лектори, които ще посочат бъдещето на индустрията и трендовете за красота за следващото десетилетие.  

Всяка година събитието събира елита на  козметичната наука и индустрия, а за настоящото издание участие са потвърдили повече от 900 водещи доставчици и производители, сред които са забележителни играчи като BASF, Lubrizol, Ashland, Symrise, Provital, Vytrus и KSM. Наред с утвърдените имена ще видим обещаващи нови брандове и нишови доставчици, амбицирани за разширят своя обхват и дистрибуция - Biocogent LLC, CPC Scientific, Exolab Italia, The Regulatory Company и др.

Парижки блясък за фирмите от България, членове на Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“ (БНАЕМПК)

В световната столица на красотата, в града на светлините, в търговското сърце на Париж ще има едно специално място с българска нотка. Щанд 1X109 в Paris Expo Porte de Versailles ще привлече вниманието на световните дистрибутори и търговци към фирмите-членове на Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“ (БНАЕМПК), за да проучат силното влияние на страната ни върху пазара с етерични масла, аромати, козметика. Продуктите си ще представят АПИС АГРО 98 ООД, АЯЛИ ГРУП ЕООД, ДЕНИТА ООД, ЕТЕРИЧНИ МАСЛА И БИЛКИ ООД, КАТЕКО ООД. Участието се организира с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“.
 
На самостоятелни щандове са и фирмите „ГАЛЕН – Н“ ООД, в зала 1 щанд U49 и „ЕНЪО БОНЧЕВ ПРОДАКШЪН“ ООД  – в зала 1, щанд U40.
„Държейки короната на Родината на розата, България е синоним на първокласно качество, иновация и елегантност. Голямото предизвикателство пред сектора е да има равноправен достъп до най-големите доставчици на суровини, до производителите на премиум козметика. Участието ни в IN-COSMETICS GLOBAL 2024 очакваме да затвърди натрупания успех от дългогодишния труд на нашите членове, като посланици на България от една страна и от друга – да покаже устойчивостта на българските производители в динамиката на потребителските предпочитания“, каза Гергана Андреева, изпълнителен директор на Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“.

Родните представители отсега планират участие в научните сесии и изключително популярните технически семинари, които демонстрират задълбочено най-новите технологии за лична грижа и техните спецификации. Това е истинска работилница за иновациите в сектора, която е една от задължителните  програми в календара на индустрията. И няма как да е по друг начин - над 90 семинара ще се проведат през трите дни на изложението в три зали. 

Ще Ви очакваме на българското участие в Париж, изложбен център Порт дьо Версай, на щандове 1X109, 1U40, 1 U49