Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Политика

Военни освиркаха Тагарев и аплодираха президента Радев на концерт в зала „България“

  29.02.2024 21:53
Военни освиркаха Тагарев и аплодираха президента Радев на концерт в зала „България“

Публиката, сред които и немалко военнослужещи, освирка името на военния министър Тодор Тагарев след края на тържествения концерт вчера вечерта в столичната зала „България“. Проявата, под патронажа на президента Румен Радев, бе посветена на националния празник 3 март. Главен герой на прекрасната вечер, изпълнена с много емоции, талант и виртуозна музика, които буквално взривиха присъстващите, бе Гвардейският представителен духов оркестър. Когато концертът приключи, спикер обяви от кого са поднесените букети. При споменаването името на президента Румен Радев, Върховен  главнокомандващ Въоръжените сили, залата избухна в аплодисменти. Името на министъра на отбраната Тодор Тагарев обаче бе съпроводено с дюдюкане и освиркване.  

След поредния воаяж в поредната европейска столица – Париж, военният министър сега пък стяга куфарите за  друга далечна дестинация. От 2-ри до 5-март Тагарев ще бъде на посещение в Катар. В МО отдавна се чудят кога той идва на работа и какво точно работи? Наскоро на изслушване в парламентарната комисия по отбрана, депутати му зададоха въпрос, но министърът се затрудни в отговора и буквално каза: „Знаете ли, от две седмици не съм влизал в кабинета си.“ 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също не знае какво работи военният министър. "Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа - каквото и да напишат в този отчет, той работата не я е свършил. Това е неработещ министър, сега са му виновни зам.-министрите, МВР и всички останали, само той е на високи обороти.“, обяви Борисов и поиска оставката на Тагарев. Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски директно пък призова Тодор Тагарев да престане да се оправдава със заместниците си и като мъж да поеме отговорност.

„Жалка гледка, обвинява си заместник-министрите. Ходи напред - назад, снима се само, нищо свършено за Украйна. Всичко, което е свършено за Украйна, го направи парламентът. Тагарев свърши една голяма нула", категоричен бе Делян Пеевски.

Проблемът наистина е сериозен- след като подпис на Тагарев в министерството никъде не може да се види, всички главни и важни отговорности е прехвърлил на заместниците си, за какво той отговаря, точно за какво получава заплата на министър? Денков не си ли е задавал този въпрос?

На снимката: Концертът на Гвардейският духов оркестър в зала „България“ снощи. Накрая публиката освирка името на военния министър Тодор Тагарев, а аплодира на президента и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев

Автор: Евгени ГЕНОВ за "Гласове"