Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Справочник

Пуснато е движението в отсечката от път i-1 Мездра- Лютидол

  20.02.2024 14:08
Пуснато е движението в отсечката от път i-1 Мездра- Лютидол

На 19-ти февруари 2024 г. след 17:00 часа е пуснато движението в отсечката от път I-1 Мездра – Лютидол. Трафикът по новопостроените участъци ще се извършва двупосочно  по две ленти в посока. В района на Лютидол автомобилите ще преминават в една лента. Първите шофьори вече тръгнаха по новата отсечка и се очаква да  и ще съкратят пътя си до столицата максимално.

В участъка между Дърманци и Лютидол шофьорите ще преминават по нов път с изградени защитни съоръжения и положени мрежи за защита от обрушване.

През пролетта трасето ще бъде затворено, защото ще продължи изграждането на тежките участъци между Лютидол и Новачане, както и двата пътни възела на Дърманци и Мездра.

Пътният възел при Ребърково все още не е пуснат в експлоатация, поради довършителни ремонтни дейности.

До края на годината трябва да приключат строителните дейности по основното трасе и движението да бъде отново възстановено. През следващата година ще приключат дейностите само по пътни възли, като работата по тях няма да налага спиране на преминаващите автомобили. При затварянето на отсечката, трафикът ще се пренасочва през прохода Петрохан и село Горна Кремена.