Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Наложени са наказания на участници в ОПГ за наркотици

  10.02.2024 17:34
Наложени са наказания на участници в ОПГ за наркотици

Наложени са наказания на участници в ОПГ, разпространявали наркотици в гр. Бяла Слатина

Окръжна прокуратура – Враца приключи дело за разследване на организирана престъпна група (ОПГ), създадена за извършване на престъпления по чл. 354а от НК - държане с цел разпространение и разпространение на наркотични вещества. В качеството на обвиняеми по него са били привлечени три лица - С.Р., А.А. и Г.Р.

През м. август 2022 г. в гр. Бяла Слатина С.Р. образувал престъпното сдружение с користна цел, което ръководил до 16.01.2023 г. В дома си той държал синтетични канабиноиди, предназначени за разпространение, и ги продавал. По делото са събрани доказателства, че участникът в ОПГ Г.Р. също разпространявал наркотични вещества - метамфетамин, коноп (марихуана), на различни лица.

Тримата обвиняеми са се признали за виновни. Между страните по делото са сключени споразумения, които съдът одобри. На ръководителя на организираната престъпна група С.Р. е наложено наказание от 2 години и 10 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на изтърпяване. Неговите съучастници – обвиняемите А.А. и Г.Р., са с наказания съответно от 2 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 4-годишен изпитателен срок и 2 години и 7 месеца „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок.

Определенията на съда имат последиците на влезли в сила присъди.