Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Враца

Работна среща на областният управител в община Борован

  02.02.2024 17:03
Работна среща на областният управител в община Борован

Областният управител Надя Донкинска проведе работна среща с кметовете на селата от община Борован, на която бяха обсъдени текущите проблеми, пред които са изправени жителите на малките населени места.

На мероприятието присъстваха инж. Румен Тодоров, ръководител на "Електроразпределителни мрежи Запад" АД  и инж. Веселин Николов - директор на Областното пътно управление – Враца.

Срещата бе открита от Иван Костовски  -кмет на община Борован. Той сподели  основния проблем  на Борован - преминаването на камионите с голяма скорост през населеното място. Стана ясно, че Областно пътно управление предвижда  поставяне на  ограничители на пътя, предвижда се и изграждане на обходен път. Обсъдени бяха проблеми с ел. захранването и необходимост от своевременно кастренето на клоните, както и изграждане на депо за отпадъци в общината.

Кметът на село Малорад Иво Иванов подчерта необходимостта  от  рехабилитация на улиците в селото, които от години не са ремонтирани, както и технически обновления и подобрения на уличното осветление, които са в ресора на общината.

Подобни се оказаха и проблемите на с. Добролево, подновяването на уличното осветление и замяната на стари електропроводници с нови и поставяне на нови стълбове.

Основната тема на дискусията с Николай Христов, кмет на село Нивянин, беше почистването на коритото и поречието на р. Скът в урегулираната територия, тъй като при проливни валежи  се повишава  нивото на реката и се създават проблеми на местните жители.

Кметът на с. Сираково подчерта, че и при тях проблема е с кастренето на клоните през пролетния сезон.

От своя страна областният управител увери кметовете на населените места от община Борован, че могат да разчитат на диалог и съдействие от страна на Областна администрация Враца.