Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Спорт

Прекратиха мача между „Ботев” Враца и „Цървена звезда” в Кипър

  01.02.2024 22:33
Прекратиха мача между „Ботев” Враца и „Цървена звезда” в Кипър

Втората контрола на футболния отбор на „Ботев” и „Цървена звезда” бе прекратена в 67-ата минута на двубоя, след сблъсък между играчите на двата отбора, провокиран от грубо нарушение на футболист на съперника.

Футболистите на Христо Янев направиха добър мач като в нито един момент не отстъпиха пред сръбския гранд, а мачът бе прекратен при резултат 2:1 в полза на „Цървена звезда”. Сърбите поведоха в 8-ата минута след попадение на Ениахе. Диого Брабоса изравни в 37-ата минута. Тогава Илкер Будинов напредна по фланга и върна към Барбоса, който с удар от границата на наказателното поле се разписа за 1:1. В края на първото полувреме Ендиахе отбеляза втори гол за 2:1, което се оказа и крайният резултат в мача.

Какво каза Христо Янев след мача срещу Цървена звезда:

"Отборът във втори пореден мач, срещу сериозен съперник, играе много добре и няма как да не съм доволен от този факт. Не е приятно, че мачът не се доигра, защото искахме да изравним. Може би нашата добра игра изнерви противника и това покачи напрежението. Знаем, че „Цървена звезда” е голям отбор, но ние също имаме работа, която отидохме да свършим на терена и го направихме добре. Те може би са очаквали, че ще се разхождаме по терена и ще се спечелят лесно. Не, ние работим добре и играем добре. Сцените, които провокираха прекратяването на мача не са приятни и не ги подкрепям. Те нямат място във футбола, но понякога напрежението взема връх и то не дойде от нас.Уважавам всеки противник, но искаме и нас да ни уважават".

Футболистите на „Ботев” Враца са на подготовка в Кипър. Там те изиграха два контролни мача с „Партизан” Белград и „Цървена звезда”. Третата контрола е в събота на 3-ти февруари с отбора на „Арарат”.

Последни
Анкета
Доволни ли сте от избора на новия български патриарх?

Резултати