Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Видин

Контрабанда на 22 килограма кокаин през ГКПП Дунав мост 2

  30.01.2024 18:10
Контрабанда на 22 килограма кокаин през ГКПП Дунав мост 2

Контрабанда на 22 килограма кокаин през ГКПП Дунав мост Видин – Калафат

Окръжна прокуратура – Видин ръководи разследване на контрабанда на 22 килограма кокаин през ГКПП Дунав мост Видин – Калафат

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Видин гражданите на Германия – К.П. и М.М., са задържани за срок до 72 часа. Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство за контрабанда на наркотично вещество. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 242, ал. 4, вр. чл. 2, пр. 2, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

На 28.01.2024 г. К.П. и М.М. пристигнали в България с лек автомобил, м. „Ауди“, с немски регистрационен номер, като минали през ГКПП Дунав мост Видин - Калафат. При огледа на купето на превозното средство митническите инспектори са установили в пода под предните седалки специално пригодени два тайника, прикрити с мокет. В тях са били открити 20 пакета с общо тегло 22,147 кг. При тестване с полеви наркотест веществото, съдържащо се в пакетите, е дало положителна реакция за кокаин. Наркотикът е иззет.

Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица.

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати