Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Бизнес

Министър Милена Стойчева на работна среща в град Враца

  26.01.2024 17:34
Министър Милена Стойчева на работна среща в град Враца

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева на работна среща в град Враца

Областният управител на област Враца Надя Донкинска участва на 26-ти януари в   работна среща с Министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева, организирана от Търговско-промишлената палата във Враца и народния представител Деница Симеонова. 

Целта на визитата е представяне на възможностите за финансиране по програмите „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ и „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“. 

Областният управител Надя Донкинска поздрави представителите на бизнеса, благодари за съвместната дейност с Търговско-промишлена палата във Враца, Областен информационен център-Враца, ДНТ и структури, подпомагащи малкия  и средния бизнес. Тя се обърна към министър Стойчева, с надежда, че тези работни срещи  трябва да бъдат регулярни и да се провеждат на различни места в областта. По този начин Министерството на иновациите и растежа ще получава обратна връзка, за да може по-голям брой фирми от областта да представят проекти, с цел бързо развитие на бизнеса в региона.

 Министърът на иновациите и растежа подчерта, че тази година има отворени 2 процедури на стойност почти 400 милиона лева. Те са свързани с развитието на капацитет за малки, средни и микро предприятия, както и за стартъпи. Изпълнението на тези проекти дава възможност на бизнеса да се развива, да създава нови работни места и безнес модели, както и иновативни подходи. Ще се насърчат компаниите и бизнеса в региона,  за да са активни и да кандидатстват с проекти.

 Актуални мерки за подкрепа на бизнеса представи Радослав Ризов, и.д. директор на Главна дирекция Европейски фондове. Той сподели, че правят маскимално  адаптирани  мерки, който да помогнат на региона. Целта е Северна и Северозападна България да получат максимален ресурс. Планират се изнесени офиси, където бизнеса да получи адекватна информация за възможностите, който дават различните програми.

 Подкрепа към бизнеса декларира и народният представител Деница Симеонова, която е  инициатор на днешната среща. 

В работната среща участваха и председателят на УС на ДНТ– Враца Евелина Васкова, директора на Врачанския театър, строителни предприемачи, представители и собственици на бизнеси от различни сфери в региона.

Последни
Анкета
Къде ще прекарате Великденските празници?

Резултати