Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Врачанският музей представи годишен отчет

  26.01.2024 17:32
Врачанският музей представи годишен отчет

Заместник областният управител на област Враца присъства на годишния отчет на РИМ-Враца

На 24-ти януари 2024 г., Регионалният исторически музей в град Враца посрещна археолози, музейни работници и културни дейци. Официални гости на събитието бяха  Николай Николов, заместник-областен управител на област Враца и Красимир Богданов, председател на Постоянна комисия по култура в Общински съвет Враца, по време на събитие, свързано с отчетна дейност за изминалата 2023 година.

Заместник-областният управител подчерта значението на културните институции в рамките на областта и заяви, че съгласно Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), област Враца планира да стартира проекти, насочени към подобряване на сградния фонд на музеите в региона.

Акцент се постави на  необходимостта от устойчиво развитие и подкрепа за културните и образователни инициативи. Николай Николов обяви, че финансовата подкрепа, предоставена чрез ПВУ, ще допринесе за поддържането и подобряването на инфраструктурата на Регионалния исторически музей и други културни институции.

Той  изрази своята благодарност към директора на РИМ - Враца Георги Ганецовски  и целия му екип за високите постижения, постигнати през изминалата година. Николов подчерта важността на тяхната работа, представяне и запазване на богатата история и култура на региона.

Събитието приключи с уверение, че сътрудничеството между Областна администрация и културните институции във Враца ще продължи да се развива, като целта е поддържането и насърчаването на културното наследство на региона.