Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Предстояща премиера на Врачанския театър

  23.01.2024 14:14
Предстояща премиера на Врачанския театър

Звездно каре от обичани актьори реализира премиерната постановка на Драматично-куклен театър Враца- „Роклята беглец“. Пиесата е третото ново заглавие в репертоара на театъра за по-малко от два месеца и ще зарадва врачанската публика за Деня на влюбените и виното- 14 февруари. В хитовата комедия „Роклята беглец“ от Щефан Фьогел участват популярните актьори- Елен Колева, София Бобчева, Цветан Николов и Христо Терзиев, които обещават едно истинско забавление във вълнуващата история за любов, страст и приключения, в която не булката, а роклята изчезва електронно! А преследването й води до спиращи дъха комични ситуации.

Елен Колева, чиято съдба е свързана със Северозапада, е носител на наградата за най-добра актриса /2007/. Със запомнящи се участия в киното и на телевизионния екран, прави знакови роли и в театъра. През последните години доби слава и като терапевт-космоенергетик.

София Бобчева е известна театрална, филмова и телевизионна актриса. Популярна е с участието си в ТВ сериалите „Стъклен дом“ и „Забранена любов“. Завършила е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, част от трупата на Народен театър „Иван Вазов“. Носител е на „Икар“ през 2018 г.

Родът на Цветан Николов е от Северозапада. Познат е от участията си в телевизията и театрите в Разград, Шумен, „Сълза и смях“. Записва знаково присъствие във филми и ТВ реклами.

Христо Терзиев е завършил актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Стефан Данаилов. Част от трупата на Народен театър „Иван Вазов“ със знакови роли в творби на трупата.

Режисьор на спектакъла „Роклята беглец“ е директорът на Драматично-куклен театър Враца Владлен Александров, който е поставял творби в над 15 български театри, негови представления са създавани в Северна Македония и Турция. Режисирал е над 120 постановки. Работил е текстове на Чехов, Шекспир, Гогол Достоевски, Душан Ковачевич, Еврипид, Хайнер Мюлер, Молиер и други.

Най-новата театрална комедия на врачанския театър ще има своята софийска премиера на 9 февруари/петък/ от 19 ч. на голяма сцена на театър „Сълза и смях“, а на Свети Валентин-14-ти февруари/сряда/ врачанската публика ще има привилегия да го гледа от 19 ч. в читалище „Развитие“. Спектакълът се реализира с любезното съдействие на СИТИ СОТ-Враца.  Билети ще откриете на касата на театъра.