Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Спектакълът „Гимнастика за бременни“ направи фурор пред софийската публика

  22.01.2024 16:28
Спектакълът „Гимнастика за бременни“ направи фурор пред софийската публика

Премиерната постановка на Драматично-куклен театър Враца „Гимнастика за бременни“ предизвика истински фурор сред софийската публика и препълни салона на Театро „Отсам канала“ в събота вечерта. Спектакълът на режисьора Петринел Гочев, по текст на Здрава Каменова, изправи зрителите на крака, които бурно и продължително аплодираха изключителната актьорска игра на сцената.

„Гимнастика за бременни“ е уникална комедия, която представя историята на една необичайна група бъдещи майки и предизвикателствата на бъдещото родителство. Сценографията и костюмите са дело на Надя Василева, а ролите се изпълняват от Ива Кирова, Ина Георгиева, Росица Огнянова, Цветана Горкиева, Теодор Софрониев, Борислав Сарафанов, Калин Костадинов, Делчо Чолаков и със специалното участие на гост-звездата от Народен театър „Иван Вазов“ Гергана Змийчарова.

До края на месец януари привилегия да гледат премиерния спектакъл на врачанския театър ще имат зрителите в Бяла Слатина. Пиесата там ще се играе на 24 януари/сряда/ от 18.30 ч.