Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Справочник

Седмична прогноза за времето за 22-28 януари 2024 година

  21.01.2024 22:59
Седмична прогноза за времето за 22-28 януари 2024 година

Очаква се динамична седмица, ще се редуват топли и студени дни

Началото на седмицата

 В понеделник времето ще бъде предимно слънчево, почти тихо или със слаб североизточен вятър. Преди обяд на места в низините ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност.

Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили до умерен. Облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали слаб сняг. Температурите ще се задържат без съществена промяна, минималните - между минус 10° и минус 5°, а максималните - между 0° и 5°.

 В сряда вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад, с него и температурите ще се повишат с 3-4 градуса. Ще бъде предимно облачно.

До края на седмицата

 През следващите дни ще бъде ветровито, в четвъртък вятърът ще е от запад и ще се затопли още, а в петък ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Ще има променлива, често значителна облачност и на отделни места слаби валежи, в четвъртък предимно от дъжд, в петък - от сняг.

 В събота вятърът ще отслабне. След временно намаление, от запад облачността отново ще се увеличи. В западните и планинските райони има повишена вероятност за валежи от сняг.